Şizofren hastası olduğu söylenilen bir genç tarafından yapıldığı öne sürülen olayda yaklaşık on beş dükkanın camları kırıldı. Olayda yaklaşık 20 bin TL'ye yakın maddi hasar oluştuğu belirtildi.
Olay, sabah 07.00 sıralarında Acılık Caddesi üzerinde meydana geldi. Zonguldak Belediyesi'nin karşısındaki cadde üzerinde bulunan yaklaşık on beş dükkanın camları kırıldı. İşyeri sahipleri ise dükkanlarına geldiklerinde şaşkınlık yaşadı.
Görgü tanıklarının iddialarına göre, olayı, dükkanların bulunduğu sıradaki tekel bayiinin sahibinin şizofren hastası olduğu iddia edilen oğlu M.İ.'nin yaptığı söylendi. Kameralara konuşmayan bir dükkan sahibi ise olayı gördüğünü belirterek, olayı gerçekleştiren gencin yaklaşık 10 polis tarafından güçlükle zapt edildiğini söyledi.
İşyerinde 10 bin TL'ye yakın maddi zarar meydana geldiğini ifade eden Seyfullah Adıbaş, "Hemen hemen 10 bin TL masraf var. Bir de burada zarar gören dükkan sayısı ondan fazla var" diye konuştu.
Recep İlik isimli işyeri sahibi ise saat 7 sıralarında komşunun oğlunun kriz geçirdiğini belirterek şunları söyledi: "Bütün arkadaşların camlarını kırmış. Taş atmış, zaten çocuk hastaydı. Oruç tutunca da etkisi olmuş. O etki ile beraber bütün camları kırmış. Kriz geçirdikten sonra ayakları ile kepenklere vurmuş. Taşlarla camlara vurmuş. Polisler gelmiş genci zor sakinleştirmişler. Arkadaşın sinirsel hastalığı vardı. Yapacak bir şey yok. Şu an bir cam bin TL civarında."
Kemal Uzun isimli işyeri sahibi de kırılan camların yerine yeni camlar sipariş ettiklerini söylerken, caddedeki bütün dükkanların camlarının kırıldığını bildirdi.
Öte yandan yakalanan M.İ.'nin olayla ilgili soruşturması sürüyor.