Kaşık ve çatalları sanat eseri haline getiren ünlü sanatçı Yılmaz Emen, Kdz.Ereğli'de sergi açtı.

Kaşık ve çatalları birer sanat eseri haline getiren Bursalı sanatçı Yılmaz Emen, 92. kişisel sergisini Kdz.Ereğli'de açtı. Kdz.Ereğli Sanat Kurumu Derneği, Güzel Sanatlar Lisesi Öğretmenlerinden Sevinç Yıldız Tanaan'ın girişimleri ve Kdz.Ereğli Belediyesi'nin desteği ile Atatürk Kültür Merkezi Sergi Salonunda toplam 70 parça eserin bulunduğu serginin açılışını Kdz.Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay gerçekleştirdi. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı Onur Belgesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet sanatkarı Belgesi de bulunan Yılmaz Emen, Kdz.Ereğli'ye ilk kez geldiğini söyledi. Gazetemiz muhabirine açıklamada bulunan Emen, kaşık ve çatallar ile oluşturduğu sergiye gösterilen ilgiye ve desteğe teşekkür ederek başladığı konuşmasında, Bu kişisel 92'nci sergim, 4'de karma sergiye katıldım. Kdz.Ereğli'ye ilk kez geliyorum burada olmaktan da mutluyum, destek verenlere teşekkür ediyorum dedi.

ÖZGEÇMİŞİ
Emen özgeçmişini ise şu şekilde söyledi: 1942 Bursa doğumluyum. İlkokul birinci sınıfa kadar okudum, 1950 yılında Kayhan Çarşısında kılıç ve bıçak yapan bir ustanın yanında çıraklık yaparak bu zeneata başladım. Zeneat ve sanatın değişik dallarında çalışarak soğuk bakılan metale estetik biçimler vererek birçok eserler yaptım. 2000 Yılında göz tansiyonu nedeniyle bir gözümü kaybettim, metal her ne kadar soğukta olsa işlevinde sanatın estetiğini yansıtır. Mesleğimle metaller arasında bir bütünlük sağlayarak değişik boyut ve formlarda metal heykel çalışmaları yapmaktayım. Bugüne kadar 91 kişisel sergi açtım, 4 de karma sergiye katıldım. Topluma ulaşmamış sanat sanat değildir felsefesiyle yola çıkarak birçok eserim sanat severler tarafından satın alınarak yaşatılmaktadır. Çalışmalarım yabancı basın ve tv'lere konu olmuştur.
1960 Yılında şanlı ordumuzun merasim kılıç ve meçlerinin yapı-mında çalıştım, özel istekler üzerine hazırlamış olduğum işlemeli kılıç kalkan ve palalar devlet başkanlarına takdim edilmiştir.