Türkiye Taşkömürü Kurumu Karadon Müessesesi'nde meydana gelen patlamanın ardından kurtarma çalışmaları devam ediyor. Zonguldak Valisi Erdal Ata, metan gazının eksi 1'in altına indiğini söyledi.
Türkiye Taşkömürü Kurumu Karadon Müessesesi'nde meydana gelen grizu patlamasının ardından ocakta kalan 30 madenciyi kurtarma çalışmaları devam ediyor. Zonguldak Valisi Erdal Ata, ocakta ölçüm yapıldığını ve metan gazının eksi 1'in altında olduğunu söyledi. Hava giriş-çıkışları için yeni borular döşendiğini belirten Vali Ata, şöyle konuştu: "Saat 12.01 sıralarında ölçüm yapıldı. Metan gazının eksi 1'in altında olduğu tespit edildi. Dün 13.01'de patlatma yapıldı. Bunun öncesinde metan gazı değeri çok düşük
çıktı. Patlatmadan sonra gaz oranı yüksek tespit edildi. 13.24'den sonra normale döndü. 13.28'de patlama yaşandı. İçeride 600 cc karbonmonoksit var. Halatlarla kopmalar var. Hava giriş çıkışı için yeni borular döşendi. Yalnız dinamit patlatması olacağı sırada işçiler galerilere giriyor. Sonra aniden meydana gelen patlama yaşanıyor."