Kdz.Ereğli TSO Yönetim Kurulu üyesi Niyazi Özcan, Kandilli-Ereğli arasındaki demir yolu ağının kaldırılmasının son derece üzüntü verici olduğunu belirtirken, tamamlanamayan karayolu güzergahı için ise yeni öneri getirdi.

Açılışını önceki Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Köksal Toptan ve AKP Zonguldak Milletvekillerinin gerçekleştirdiği Kandilli-Ereğli arasındaki yol güzergahı yıllar geçmesine rağmen tamamlanamadı. Belde halkı yol konusunda son derece sessiz kalıp gelişmeleri izlerken mevcut yol güzergahında ise toprak kaymaları ise devam ediyor. Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyesi olan Niyazi Özcan, gazetemiz merkez bürosunu ziyaretinde yıllardır yaşadığı Kandilli'nin yol problemine dikkati çekerken öneride bulundu. Ereğli-Kandilli arasındaki tren raylarının kaldırılmasının son derece üzüntü verici bir gelişme olduğuna vurgu yaparak sözlerine başlayan Özcan, "Kemer istikametinden demir yolu ağını takip ederek Kandilli girişine kadar rahatlıkla gelebiliyorsun. Kaldı ki tren yolu ağının bulunduğu düz güzergahta 3 adet de sağlam tünel mevcut. Şuanda açılan ve Köseağzı mevkiinde düğümlenen yol güzergahının bu alan ile birlikte değerlendirilerek sorun kısa sürede çözülebilir. Yine vurgu yapmak istediğim bir konu demir yolu ağı ile Gökçeler alt kısmına kadar gelebiliyorsun. Buradan Ereğli-Zonguldak karayoluna ulaşım 2.5 kilometre. Eğer bu bağlantı da kurulursa alternatif bir çevre yolu olarak değerlendirilebilir. Bu konu aslında son derece önemli.
Şehrin trafiğinin rahatlaması anlamında yetkililerin bu seçeneği değerlendirebileceğini düşünüyorum. Geçtiğimiz günlerde Kandilli'ye Karayollarından görevli ekipler gelerek Köseağzına yapılması düşünülen viyadük ve alternatif seçenekleri değerlendirdiler. Yıllardır bitirilemeyen bu yol güzergahı artık bitirilmeli ve bu insanların sıkıntısına son verilmeli. Mevcut yol güzergahının durumu ortada. Yolun belirli bölümleri sürekli göçüyor. İnşallah birilerinin canı yanmadan bu sorun çözülür" dedi.