Saadet Partisi (SP) Zonguldak İl Başkanı Sadık Kar ve Yönetim Kurulu üyeleri, kongrenin ardından başladığı ziyaretlerine kaldığı yerden devam ederek, dün Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak İl Başkanlığı'na ziyaret gerçekleştirdi.

MHP İl Başkanı Mustafa Korkutan'ı ziyaret eden SP İl Başkanı Sadık Kar, karşılıklı ilişkilerde bulunarak, sıcak hava oluşturmak istediklerini belirterek, şunları söyledi:

 

"VURULMASI GEREKEN YERLERE BERABER VURMAK VE SES GETİRMEK İSTİYORUZ"

"Gerek Zonguldak'ımıza, gerek Türkiye'mizde bazı problemler oluyor. Sorunlar konusunda birbirimizle görüş alışverişte bulunmayı siyasi bir vazife olarak görüyoruz. Büyük bir kamuoyu oluşturmak, tabiri caizse vurulması gereken yerlere beraber vurmak ve ses getirmek istiyoruz. Zonguldak, 80'li yıllardan sonra geriye gitmeye başladı, son 10 yıldır da bu süreç hızlanmaya başladı. Kentimizdeki değerler yavaş yavaş yok ediliyor."

MHP İl Başkanı Mustafa Korkutan ise, uzun süredir Zonguldak eski gücünü kaybettiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

 

"YILLAR CEK-CAKLARLA HEBA OLUP GİDİYOR"

"MHP olarak kamuoyuna yapmış olduğumuz birçok açıklamada, Zonguldak'ın eski gücüne gelebilmesi için kurumlar, sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler arasındaki istişarelerin artırılmasının ne kadar önemli olduğunu ifade etmiştik. Yıllar önce Zonguldak'ın herhangi bir kaybı söz konusu olduğunda sivil toplum kuruluşları ve siyasi partiler bir araya gelerek, otobüslere binerler, Ankara'ya giderlerdi. Oradaki başbakanlık, bakanlık kapılarında birlik beraberlik görüntüsü vererek, Zonguldak'ın kayıplarının geri verilmesi noktasında mücadele edenler, mutlaka Zonguldak'a bir şey kazanarak geri dönerlerdi. Ama özellikle şu son 10 yıldır Zonguldak bir uyutulma girdabının içine sokulmuş. Üzerinde nemelazımcı bir politika hakim oldu. Hepimizi oyalama taktikleriyle, gündemleri değiştirme taktikleriyle birlikte başka bir yöne sevk oluyoruz. Zonguldak böylece yılları geride bırakıyor, yıllar cek-caklarla heba olup gidiyor. Maalesef hiç bir gelişme yok, TTK'nın durumu ortada.. .Özel sektöre çok fazla karşı olmamakla beraber devletin özel sektör karşısında rekabetini tamamen yitirdiğini görüyoruz. TTK'nın Türkiye'nin vazgeçilmez bir kurum olduğunu düşünüyoruz ve bu konuda hiç bir gelişme yok. Şehrimizde bir kent görünümü yok. Biz başka şeylerle uğraştırılırken, oyalanırken, Zonguldak geleceğini kaybediyor. O noktada mücadele etmek gerekiyor."