BEÜ BİR ÇOK SPOR DALINDA ELDE ETTİKLERİ BAŞARIYLA GURUR DUYUYOR.

 

2015-2016 akademik yılında Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Üniversiteler arası spor müsabakalarında, Badminton, Basketbol, Boks, Atletizm, Eskrim, Tenis, Salon Futbolu, Futbol, Voleybol, Halkoyunları, Judo olmak üzere tam on bir farklı dalda başarılı olan Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) açıklamasında şu bilgiyi verdi:

BEÜ Sporcuları Türkiye Atletizm Şampiyonası’nda kadınlarda Sare Bostancı altın madalya alarak Türkiye Şampiyonu oldu. Yine Türkiye Boks Şampiyonası’nda erkeklerde; Barış Bozkurt bronz madalya alarak Türkiye Üçüncüsü oldu.

Özellikle hem erkek hem de kadın sporcular judo dalında bu yılki şampiyonalara adeta damga vurdular. Türkiye Judo Şampiyonası kadınlarda, 57 kiloda Nazlıcan Özerler altın madalya alarak Türkiye Şampiyonu, 70 kiloda Dilara İncedayı gümüş madalya alarak Türkiye ikincisi yine 78 kiloda Büşra Işık gümüş madalya alarak Türkiye ikincisi oldu.

Türkiye Judo Şampiyonası’nda erkeklerde de BEÜ başarıya doymadı. 66 kiloda Cengiz Dönmez altın madalya alarak Türkiye Şampiyonu, yine 73 kiloda Çağrı Yılmaz bronz madalya alarak Türkiye üçüncüsü, 90 kiloda Ahmet Oğuzhan Efemgil altın madalya alarak Türkiye Şampiyonu, 100 kiloda Batuhan Efemgil altın madalya alarak Türkiye Şampiyonu +100 kiloda Feyyaz Yazıcı altın madalya alarak Türkiye Şampiyonu oldu. BEÜ Judo’da Takım Halinde de Türkiye Şampiyonu olarak kupasını kaldırdı.

Salon Futbolu şampiyonalarında BEÜ Kadın FUTSAL Takımı Grup Birinciliği Şampiyonu olarak 1.’lik Kupasını aldı. Erkek FUTSAL Takımı ise Grup İkincisi olarak 2.’lik Kupasını kaldırdı. 65 takımın yer aldığı ÜNİLİG’e katılan BEÜ FUTSAL erkek takımı grup birincisi olarak katıldığı Türkiye finallerinde Türkiye beşincisi olarak önemli bir başarıya imza attı. BEÜ Futbol takımı 1.lig üçüncüsü olarak 3.’lük Kupası alırken BEÜ kadın voleybol takımı Grup İkincisi olarak 2.’lik Kupasını aldı. BEÜ Halk Oyunları Ekibi de katıldığı müsabakalarda Horan dalında grup üçüncüsü oldu.

Rektör Özer: “Yeni başarıların elde edilmesi için sporcularımıza her türlü destekte bulunuyor, tüm ihtiyaçlarını karşılıyoruz.”

Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer 2015- 2016 eğitim- öğretim yılının spor alanında önemli başarılara imza atıldığını söyleyen Rektör Özer: “Son bir yıl içinde Alaplı, Ereğli, Devrek, Çaycuma ve Gökçebey kampüslerimize modern açık spor alanları yaptık. Öğrencilerimiz diledikleri gibi bu alanlarda spor yapabiliyorlar. Sporla ilgili sosyal donatı alanlarının yanı sıra öğrencilerimizin ilgi duydukları spor alanlarında karşılaşmalara katılmaları için her türlü desteği veriyoruz. 2015-2016 yılında elde edilen bu başarılar yaptığımız çalışmaların en güzel meyveleridir.” dedi.  

 “Öğrencilerimizin Başarılarıyla Gurur Duyuyoruz.”

Konuşmasında Brezilya'nın Rio de Janeiro'da kentinde yapılacak Yaz Olimpiyatlarına da değinen Rektör Özer: “BESYO öğrencilerimizden Dilara Lokmanhekim ve Büşra Katipoğlu 05-21 Ağustos 2016 tarihleri arasında Brezilya'nın Rio de Janeiro'da kentinde yapılacak Yaz Olimpiyatlarında ülkemizi judoda temsil edecekler. Öğrencilerimizin her alanda gösterdiği başarıyla gurur duyuyoruz. Öğrencilerimizi kutluyorum. Öğrencilerimizin bu başarıyı elde etmelerinde katkı sunan tüm akademik ve idari personelimize şükranlarımı sunuyorum. Bu vesileyle Dilara Lokmanhekim ve Büşra Katipoğlu’na başarılar diliyorum.” dedi.