Sosyal Güvenlik İl Müdürü Muharrem Demirci, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'a yaptığı ziyarette artık emeklilik ve sigorta işlemleri için Zonguldak'a gidilmek zorunda kalınmayacağını kaydederek, ilçeye Sosyal Güvenlik Şubesi açılacağının müjdesini verdi.

Zonguldak Sosyal Güvenlik İl Müdürü  Muharrem Demirci, Bölge Çalışma Müdürü Gönül Demirsu ile birlikte Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ı makamında ziyaret etti.
Demirci,  yıllardır sigorta ve emeklilik işlemleri için Zonguldak'a giden Ereğlililerin artık bu durumdan kurtulacağını kaydederek, " Sigorta ve emeklilik işlemleri, bir süre sonra Ereğli'de kurulacak olan şube binasında yapılmaya başlanacaktır" dedi. 
Sosyal Güvenlik İl Müdürü Muharrem Demirci, Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ı daha önceki dönemlerden de çok iyi tanıdığını belirterek; "Belediye Başkanımız Türkiye'de borcunu biriktirmeyen nadir belediye başkanları arasında yer almaktadır. Daha önceki dönemlerde bütün belediyelerin borçları olmasına rağmen, başkanımız  borç biriktirmeyerek örnek olmuştur. Biz inanıyoruz ki, bundan sonra ki dönemde de primler ödenerek sosyal güvenlikler sağlanacaktır ve başkanımız yine örnek olmaya devam edecektir" dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Posbıyık, belediyenin sıkıntı içerisinde olduğunu ancak,  yılbaşına kadar belediyeyi eski durumuna getirmek için çaba sarf edeceğini söyleyerek; "Bundan evvel nasıl sorumluluklarımızı yerine getirdiysek, bundan sonra da getirmeye devam edeceğiz. Benim anlayışım işçimin alın terinin karşılığı ve  sosyal haklarının verilmesidir. 2010 Ocak ayına kadar belediyeyi  sıkıntısız hale getirmek için çalışıyoruz" şeklinde konuştu.    
Konuşmaların ardından  Muharrem Demirci Başkan Posbıyık'a çiçek takdiminde bulundu. Posbıyık'ta Demirci ve Çalışma Müdürü Gönül Demirsu' ya, üç boyutlu Atatürk büstü armağan etti.