Alaplı Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu, Karadeniz Bölgesi'nde fındık üretimi yapılan 70 bölgenin ziraat odası başkanlarının katılımıyla Giresun'da gerçekleştirilen toplantıyı değerlendirirken son kararların Batı Karadeniz’de yapılacak toplantı alınacağını söyledi.

Toplantının verimli geçtiğini belirten Alaplı Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu, "Toplantıda önem li kararlar aldık, fındık konusunda izlenecek politikanın belirlenmesi noktasında ikinci toplantı Batı Karadeniz'de yapılacak, Ziraat Odaları fındıkta son noktayı bu toplantıda koyacaktır" dedi.
Türkoğlu, Karadeniz Bölgesi'nde fındık üretimi yapılan 70 bölgenin ziraat odası başkanlarının katılımıyla Giresun'da,  gerçekleştirilen toplantıyı değerlendirdi. Toplantıda Yeni Fındık Stratejisi'nin bu haliyle kabulünün mümkün olmadığı ve strateji üzerinde mutlak su retle değişiklikler yapılması gerektiğini görüşünün ortaya çıktığını belirten Türkoğlu, Bu sene fındık rekoltesinin düşük olması sebebiyle fındık fiyatını üreticilerin belirleyeceğini kaydetti.
Türkoğlu yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

BEKLETME TARAFTARIYIZ
Fındık üreticimiz tarladaki fındığını topluyor. Ancak pazara indirdiğinde kaça satacağını bilmiyor. Biz üreti-cimizin ihtiyacı kadar fındığını satmasını geriye kalan fındığını bekletmesi taraftarıyız. Üreticimizin tüccar eline düşmesine ve fiyatı tüccarın belirlemesine gönlümüz razı olmayacaktır.  Bu nedenle Giresun'da 70 Bölgenin Ziraat Odalarının katılımıyla bir toplantı düzenlendi. Toplantıda Bakanlar Kurulunun Yeni Fındık Stratejisi'nin bu haliyle kabulünün mümkün olmadığı ve strateji üzerinde mutlak suretle değişiklikler yapılması konusunda kararlar aldık. Toplantı verimli geçti. Toplantıda ayrıca TMO ile ilgili endişeler dile getirildi. Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'in Ocak 2010 tarihine ka-dar bu fındığın satılmayacağına yönelik görüşü doğrultunda Sayın Başba-kanımızdan. Mutlak suretle açıklama yapmasını ve üreticilere güvence vermesini talep edildi.  Temennimiz TMO-'nun sözünde durmasıdır. Giresun'da yapılan toplantıda görüşülen ve tartışılan konulara önümüzdeki günlerde Batı Karadeniz de yapılacak olan toplantıda fındıkta izlenecek politikayı belirleyeceğiz ve son noktayı bu toplantıda koyacağız”