Zonguldak'ta bir şahıs, oğlu nun lafına kızarak amcasının evindeki bin Euro'yu çaldığı iddiasıyla gözaltına alındı ve ardından tutuklanarak cezaevine konuldu.
İddiaya göre, Zonguldak'ta oturan evli ve iki çocuk babası M.K., 2009 yılının Aralık ayında çalıştığı maden ocağından çıkarıldı. İşsiz kalan M.K., çocuklarının kahvaltı bile yapamadan okula gitmek zorunda kaldığını ileri sürdü. Biriken borçları ve parasızlık nedeniyle zor günler yaşayan M.K. (30), borçla doldurduğu tüpünün bitmesinin ardından gece 23.00 sıralarında evden çıktı. Babasının kaldığı Beycuma beldesine hareket eden ve yaklaşık 35 kilometre yol yürüyen M.K., gece 03.00 sıralarında babasının evine ulaştı. Köydeki evinde tek başına kalan 80 yaşındaki babası H.K.'dan tüpünü doldurmak için para istediğini söyleyen M.K., 10 TL para vermesi üzerine, aynı köyde bulunan gurbetçi amcası N.K.'nin evine girmeye karar verdiğini itiraf etti. Daha önce borç istediğini fakat vermediğini söylediği amcası N.K.'nın evine balkondan giren M.K.'nın evde tek başına bulunan amcasının zihinsel engelli kızı H.K.'ya (42) da tecavüz ettiği iddia edildi. İhbar üzerine M.K., polis tarafından kent merkezinde yakalandı. M.K.'nın üzerinden ruhsatsız tabanca ve av tüfeği ile birlikte bin 1500 euro çıktı. Babası H.K.'nın da yaklaşık bin TL'sini çaldığı iddia edilen M.K., hırsızlık suçlamalarını kabul ederken tecavüz suçlamasını kabul etmedi.

HIRSIZLIK SUÇUNU KABUL ETTİ
M.K. ise, "Babam dalga geçer gibi 10 TL verdi. O parayla ancak küçük tüp doldurabilirdim. Borçlarım birikti, kaç aydır işsizim. Amcamdan daha önce borç istedim vermedi. Ama Almanya'da yaşadıkları için paraları vardı, biliyordum. Onlarda para olacağını tahmin ettiğimden paraları almaya karar verdim. Paralarla birlikte evde bulunan tabancayı da aldım" dediği belirtildi.

AMCADAN AĞIR İTHAMLAR
Amca N.K. ise yeğenine ve çocuklarına daha önceden sahip çıktığını fakat iki yıldır yeğeni ile konuşmadıklarını söyledi.
Ruhsatsız tabancanın kendisinin olmadığını belirten N.K., olaydan önce tabancayı M.K. da gördüğünü anlattı.
Hırsızlık ve tecavüz konusunu kızının anlattığını belirten N.K., şöyle konuştu: "Olay günü Cuma namazına gitmiştim. Eşim de evde yoktu. Eve geldiğimizde, kızım ellerini çırpıp para gitti diyerek bize hırsızlığı anlattı. Ertesi gün ağladığını görünce ne olduğunu sorduk. Oda benim odama giderek pantolonun kemerini gösterdi. Ellerini bağladığını, kendisini yere yatırdığını ve tecavüz ettiğini anlattı. Bunları duyunca şok olduk. Tespit ve rapor için hastaneye götürdük. İnşallah böyle bir şey yapmamıştır."
M.K., çıkarıldığı savcılık tarafından 2. Asliye Hukuk Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi. M.K., tutuklanarak M Tipi Beycuma Cezaevi'ne gönderildi.