Alaplı’da köylerindeki sorunları gazete merkezlerine gönderdikleri fotoğraflı iletilerle duyurmaya çalışan vatandaşlar, yöneticilerin dikkatlerini çekmeye çaba gösteriyor.

 

Hasanlı Köyü’nün Nusratlı Mahalle sakinleri, “asfaltsız tek biz kaldık” feryadı ile bağırırken, “Ankara’ya kadar yürümeyi göze aldık” mesajı verdi. Köy halkı 12 Eylül’de yapılacak Anayasa için halk oylamasında sandığa gitmeme kararı aldı.

 

Bilgi ve teknoloji çağında vatandaşlar da demokratik bir biçimde seslerini duyurarak dikkat çekmek ve hakkı olan hizmeti alabilmenin yollarını arıyorlar. Digital makinelerle çektikleri fotoğrafları internet aracılığı ile gazete merkezlerine ulaştıran bir çok okuyucu, yaşadıkları kentin sorunlarını dile getirerek yönetenlerden hizmet beklediklerini duyuruyorlar.

İşte bunlardan biri de Alaplı’nın Hasanlı Köyü’nden gelen bir ileti. Recep Tufan isimli okuyucumuz gönderdiği notları fotoğraflarla destekleyerek yetkililere “asfaltsız tek köy biz kaldık” diye sesleniyor.

Hasanlı Köyü’ne 1 kilometre uzaklıktaki 22 haneden oluşan Nusratlı Mahallesi’ni, doğudan Canbazlı Köyü’ne, batıdan  Küçük Kaymaz Köyü’ne, Güneyden Yeniköy'e, Kuzeyden Hasanlı Merkez Köyü’ne yol ağı ile bağlı olan yerleşim birimi olduğunu  belirten Recep Tufan isimli okuyucumuz “Nusratlı Mahalle yollarının tamamı asfaltsız. Bizimde diğer köyler gibi tozsuz yola ihtiyacımız var. Diğer köylerin ve mahallelerin asfaltları yapılıyod, parkeleri yapılıyor, hatta tarla yolları asfatlanıyor ama bizlerin grup yolunu gören ve bilen yok” sesleriyle “yönetenlere” seslenip “bizi de görün” dedi.

 

21 Temmuz tarihi itibariyle Hasanlı Merkez, Çatak Köyü Mesli Mahalle yollarının asfalt dökme işinin tamamlandığın ve iş bitimi sonrasında yol kenarlarında kalan mıcır malzemesinin kendi mahallelerine asfalt olarak serilmesi durumunda sorunun çözüleceğine de dikkat çeken Recep Tufan, “Bu güne kadarı hiç bir kimse bizim yaramıza merhem olmaya çalışmadı. Bizlerde bu vatanın evlatlarıyız, bizim çocuklarımızın da tozsuz yollarda oynamaları hakkı yok mu? Meyvelerimizi tozsuz sağlıklı yeme hakkımız yok mu? Eşlerimizin balkonlarına çamaşır asma hakkı yok mu? Milli eğitimin taşımalı sisteminden faydalanamıyoruz, çocuklarımız Çatak Köyü İlköğretim Okulu’na gitmek için karda kışta gidip geliyorlar. Taşımalı eğitimin için biz de servis istiyoruz. Yönetenler bizim de sesimizi duymak zorunda. Sesimizi bu kanalar aracılığı ile duyuramaz isek bu kez Ankara’ya yürümeyi bile göze almış bulunmaktayız. 12 Eylül’de referandumda sandık başına gitmeyerek de tepkimizi ortaya koyacağız” sözleriyle taleplerini ve tepkilerini dile getirdi.