Bu yıl 19.su gerçekleştirilen Uluslararası Sevgi Barış Dostluk Kültür ve Sanat Festivali etkinlikleri kapsamında birçok sanat sergisine ev sahipliği yapan Karadeniz Ereğli, birbirinden değerli sanatçıları ağırlıyor.

 

Festivalin ilk gününde birbiri ardına gerçekleştirilen açılışlar sonrası önemli sanat eserleri bölge halkının beğenisine sunuldu.

 

Saat 12.00'de Alemdar Müze Gemisi Hizmet Binası'nda hazırlanan Geçmişten Günümüze Gemi Maketleri Sergisi'nin açılışı yapıldı. Kartal Koralp ve Yusuf Akmeşe'nin el emeği, göz nuru eserleri, Karadeniz Ereğli Sanat kurumu Derneği'nin organizasyonu ile sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Serginin açılışını Belediye Başkanı Halil Posbıyık gerçekleştirdi.

 

Başkan Posbıyık ve beraberindekiler, Gemi Maketleri Sergisi'nin açılışının ardından Cumhuriyet Halkevi'ne geçtiler. Burada da Türk toplumunun, geçmişi çok eski tarihlere dayanan köklü sanatlarından biri olan hat sanatının kıymetli eserleri sergilendi. Hayrullah Altay'ın imzasını taşıyan sergi büyük beğeni topladı.

 

Her yıl festivalin en önemli parçalarından biri olan tanıtım standlarının açılışı ise festivalin ilk günü saat 13.00'te gerçekleştirildi. Açılış kapsamında Osmanlı Çileği Yaygınlaştırma ve Üreticilerini Koruma Derneği 'nin hazırladığı Osmanlı Çileği Tanıtımı, Mutfak Reçeli ve Çilek Suyu Tanıtımı Standı'na büyük ilgi gösterildi. Yalı Caddesi önünde hazırlanan otomobil standlarının açılışları da Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, eşi Neriman Posbıyık ve belediye meclis üyelerinin de katılımlarıyla gerçekleştirilirken, Başkan Posbıyık ve beraberindekiler Karadeniz Ereğli'ye Spor Kompleksi İstiyoruz Grubu'nun hazırladığı standı da ziyaret ederek, kente bir spor kompleksi kazandırılması amacıyla başlatılan imza kampanyasına destek verdiler.

 

Festivalin birinci günü, Atatürk Kültür Merkezi de iki önemli sergiye ev sahipliği yaptı. Anadolu Güzel Sanatlar Derneği tarafından hazırlanan ve Prof. Dr. Vural Yıldırım, Salih Keleş, Şerif Günyar, Güner Yener, Ufuk İbrahimoğlu, Seymen Erbayoğlu ve Özgür Yener gibi önemli ressamların hayat verdiği karma resim sergisi Osman Zeki Oral Sergi Salonu'nda açıldı. Başkan Posbıyık ve çok sayıda davetlinin de katıldığı açılışa ünlü dizi oyuncusu Gürkan Uygun da katıldı. Serginin organizasyonunu Karadeniz Ereğli Sanat Kurumu Derneği yapıyor.

 

AKM'deki bir başka sergi de Vedat Can Sergi Salonu'nda açıldı. Erdemir Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan Sevgi Barış Dostluk Resim Sergisi Belediye Başkanı Halil Posbıyık, eşi Neriman Posbıyık ve belediye meclis üyeleri tarafından açıldı.

 

Saat 15.30'daki bir başka etkinliğe ise Yöresel Kültür Evleri ev sahipliği yaptı. Bartın ve İlçeleri Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği'nin sunduğu şölende Davulcu Selim ve davul-zurna ekibi muhteşem bir ziyafete imza attılar.