CHP İl Başkanı Umut Başoğlu, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’ya iadeyi ziyarette bulundu. Ziyarette, CHP İl Yönetim Kurulu Üyeleri, CHP İlçe BaşkanıTuncay Akyol ve ilçe yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra CHP’libazı belediye meclis üyeleri de hazır bulundu. Ziyarette konuşan CHP İl Başkanı Umut Başoğlu, 2014 yılında yapılan seçimlerde, kendi ilçe başkanlığı döneminde Çaycuma, Karapınar, Perşembe, Saltukova belediyelerini kazandıklarını, bunun da özverili bir çalışmayla mümkün olduğunu söyledi. Başoğlu sözlerine, “Hele hele AKP’nin her şey elinde olduğu bir süreçte, hiçbir şeye ihtiyaç duymadan, sonsuz kaynak harcayarak yürüttüğü bir kampanya sırasında, seçim kazanmak gerçekten büyük başarıydı. Bu dönemde belediye başkanlığı yapmak veya CHP’nin herhangi bir kademesinde seçilmiş olarak görev yapmak da çok zor ve sıkıntılı. Bunların hepimiz farkındayız. Ama bu zorluklar, bu imkânsızlıklararağmen CHP’li belediyelere baktığımızda AKP’li belediyelerin hiçbir tanesinin yapamadığı işleri başardığını görüyoruz” dedi.

 

BELEDİYE İKTİDAR PARTİSİNDEN OLURSA DAHA ÇOK İŞ YAPAR EFSANESİ YIKILDI

Başoğlu sözlerini, “Belediyelerimiz, ‘Belediye iktidar partisinden olursa daha çok iş yapar’ şeklindekiefsaneyi yıktı. Bunun örneklerini, Çaycuma’da, Karapınar’da, Perşembe’de Muslu’da, Çatalağzı’nda, Alaplı’da, Kilimli’de, Gülüç’te, Kandilli’de görüyoruz. Şu AKP’li belediyeler, verilen desteklere yazık. Oya da, desteğe da yazık. Çaycuma Belediyesinin yapmış olduğu işler ortada. Bu bölgeden bahsediyorum, Karapınar ve Perşembe belediyelerin yapmış olduğu işler ortada. İmkânları en kıt dediğimiz Karapınar belediyemiz şu ana kadar yaklaşık 120 bin metrekare parke döşemiş. En küçük belediyemiz AKP’li belediyelerin şuan ulaşamadığı bir hizmet seviyesine ulaşmış.  2019 yılı çok zorlu geçecek. İddia ediyorum, tüm Zonguldak’ta CHP’li belediyelerin iktidar olduğu bir seçimi yaşayacağız. Başkanımızı yapmış olduğu işlerden dolayı tebrik ediyorum, kendisine teşekkür ediyorum” diyerek tamamladı.

 

BANA ÇAYCUMA’YA HİZMET ETME ŞANSI VEREN PARTİME MÜTEŞEKKİRİM

Ardından söz alan Başkan Bülent Kantarcı Perşembe ve Karapınar’la çok yakın temas halinde olduklarını ifade ettikten sonra, “Çaycuma güzel bir ilçe. Bölgemizin tam orta noktasında, gelişmeye elverişli. Bir köy gibiyken rahmetli babamın yaptığı kalıcı hizmetler sayesinde de önü açılan bir yerleşim birimi. Sonra hizmetlerden epey uzak kalmış. Çaycuma’ya bir neşter vurulması gerekiyordu. Bu neşteri vurmak için elimizden gelen çabayı gösterdik. Olgunluk yaşımda bana böyle bir görevi teklif ederek Çaycuma’ya hizmet etme şansı veren o dönemki ilçe başkanımız Umut Başoğlu ve diğer yöneticilerimize tek tek teşekkür ediyorum. Aynı zamanda çok hazırlıksız bir zamanda aday olmuştum. Ona rağmen Çaycuma halkı da büyük bir basiret göstererek Çaycuma’nın kötü gidişine ‘dur’ dedi. Bizi kıl payı da olsa göreve getirdi. Hakikaten göz yaşartacak kadar duygulu bir tabloydu” dedi.

 

HİÇ POPÜLİST DÜŞÜNMEDİK

60 yaşına kadar siyasetle ilgilenmeyip 60 yaşından sonra aday olmanın toplumda çok sık rastlanan bir durum olmadığını vurgulayan Başkan Kantarcı, sözlerine şöyle devam etti: “Partililerin böyle bir adaya kuşkuyla bakmaları çok normal. Güzel bir kampanya yürüttük. Kimsenin inanamayacağı bir netice elde ettik. Seçim almak önemli ama esas amacımız Çaycuma’ya kalıcı hizmetler yapmaktı. Çok şükür bu 4 yıllık süre içerisinde çok güzel işler yaptık. Şuanda halkımızın gördüğü, yaşadığı, bildiği yapılan işler, bir de geleceğe yönelik yapılan çok önemli işler var. Hiç popülist düşünmedik. Sanki bir şirketin atamayla gelen proje müdürü gibi çalıştık. Öncelik sıralarını da güzel tayin ettik. Örneğin Çaycuma’nın imar planına çok büyük bir neşter vurduk. Bu büyük revizyon iki sene sürdü.Yıllardır hep kişilerin yerlerine değer kazandırma adına imar planı revizyonuyapıldı. Biz partimizden ya da dışarıdan herhangi birisinin yerini düzeltmek içinrevizyon yapmadık. İmar planı çağdaş şehirciliğin anahtarı. Bunun ikinci etabını ise ‘18 uygulaması’ diye bilinen İmar Kanunu’nun 18’inci maddesine göre yapılan düzenlemeler oluşturuyor.Buna imar planının araziye aplikasyonu diyebiliriz. Şuan nüfusu 27 bin olan Çaycuma’ya biz 50 bin nüfusu barındırabilecek imar alanını uygulamaya açmış vaziyetteyiz”

 

ÇAYCUMA’DA İNSANLARIN YÜZÜ GÜLÜYOR

Bu kadar radikal işler yapmalarına rağmen arkalarında ciddi bir kamuoyu desteği bulunduğunu vurgulayan Başkan Kantarcı, sözlerine şöyle sürdürdü: “Bu kadar ağır ameliyatlar yapmamıza rağmen sokağa indiğimiz zaman insanların yüzü gülüyor. Özellikle sosyal medya üzerinden yoklamalar yapıyoruz. En çok tepki geleceğini düşündüğümüz uygulamalarda bile yüzde 60’ın üzerinde bir destek söz konusu. İstedikten sonra hiçbir mazerete ihtiyaç yok. İstedikten sonra başarılı olmanın önünde hiçbir engel yok. Biz bu manada Çaycuma ilçesi içinde Perşembe ve Karapınar belediyelerimizle beraber bu başarıyı herkese gösterdik. Örnek olduk. Bu başarının büyümesi lazım elbette. Bu başarılar büyüyecek ki bu damla damla yayılacak ve bütün Türkiye sathına yayılacak. Böyle olursa biz Türkiye’nin yönetimine ele alabiliriz. Ve Türkiye’yi önceden olduğu gibi yeniden çağdaş uygarlıkların yoluna sokup, gelişmiş, kalkınmış, bir müreffeh ülke yapabiliriz.”

 

ÖNÜMÜZDE BİZDEN BAŞKA HİÇBİR ENGEL YOK

Parti içi meselelerin CHP’ye zarar verdiğini ifade eden Başkan Kantarcı, sözlerini “Parti içi meseleleri, içe dönük meselelerin bize çok zarar verdiğini altını çizmek istiyorum. Bizim şöyle kafamızı kaldırıp dışarıya baktığımız zaman birbirimizi çok sevmesek de birbirimize saygı duyup kenetlendiğimiz zaman büyük başarılara ulaşmanın önünde hiçbir engel olmayacağına inanıyorum. Ve bunu kanıtlamaktan ve bir adım atmaktan dolayı da kendimi şanslı hissediyorum” diyerek tamamladı.

 

SOSYAL BELEDİYECİLİK KONUSUNDA YAPILACAK ÇOK İŞ VAR

Başkan Kantarcı gelen soruları da yanıtladı. Bir partilinin sosyal belediyecilik üzerine sorusu üzerine, “Belediyecilik çok değişti. Bizim şu dönem yaptığımız işler maalesef geçmişten kalan çok gecikmiş, bugüne kalmaması gereken işlerdi. Günümüzde yapılması gereken sosyal belediyecilik. Belediyelerin konumu, merkezi idare tarafından maalesef çok öne çıkarılmamış. Avrupa’da ve Amerika’da belediyeler o kentin eğitiminden, sağlığından, güvenliğine varıncaya kadar tüm konularda sorumlu. Bu kısıtlamalara rağmen CHP’li belediyelerinİzmir’de, Eskişehir’de başka pek çok yerde başarılı çalışmaları var. Sosyal belediyecilik konusunda yapılacak iş çok. Önümüzdeki dönemin zaten birinci maddesi bu sosyal belediyecilik olacak. Biz bu dönemde bu anlamda bir şeyler yaptık ama onlara çok fazla kaynak, zaman ve kadro ayıramadık” diye konuştu. Belediye Başkanı Bülent Kantarcı ve misafirleri daha sonra toplu halde fotoğraf çektirdi.