Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Şahin Şahbaz, Batı Karadeniz'de devam eden yağışların yarın etkisini arttırmasını beklediklerini belirterek, bu nedenle, "kırmızı" renkli uyarı yayınlandıklarını bildirdi.
Şahbaz, Türkiye'yi etkisi altına alan yağışlarla ilgili bilgi verdi.

Şahin Şahbaz, "Batı Karadeniz'deki yağışın yarın etkisini arttırmasını bekliyoruz. Bu nedenle Düzce'nin doğusundan, Sinop'un batısına kadar sahil kesiminde, Karabük çevrelerinde yağışların aşırı olmasını beklediğimiz için kırmızı renkli uyarı yayınlandık." dedi.

Batı Karadeniz'in birkaç gündür kuvvetli yağış aldığını ve bazı yerlerde heyelanların olduğunu belirten Şahbaz, şöyle devam etti:
"Batı Karadeniz'de maalesef sel, heyelan riski oldukça yüksek. Bu nedenle kırmızı renkli uyarı yayınladık. Yer yer metrekareye 100 kilogramın üzerinde olabilecek derecede aşırı yağış beklentimiz var. Yarın, 24 saat içinde 200 kilogram yağışın üzerine çıkan yerler olabilir Batı Karadeniz'de. Oldukça şiddetli yağışlar bekliyoruz. Kırmızı alarmın amacı, hasar verecek bir olayın yaşanma riskinin yüksek olduğu bildirmektir. Vatandaşların Meteorolojinin uyarılarını takip etmelerini istiyoruz."

ZONGULDAK VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA

Zonguldak Valiliği'nden yapılan açıklamada da vatandaşlar sağanak yağışa karşı uyarıldı. Valiliğin açıklaması şu şekilde: "İl genelinde halen yerel kuvvetli olarak devam eden ve son meteorolojik uyarılara göre Pazartesi ve Salı günlerinde de devam edeceği değerlendirilen kuvvetli sağanak yağışların meydana getirebileceği ani sel, su baskını, heyelan gibi olumsuzluklara karşı taşkın riski nedeniyle dere kenarlarından özellikle uzak duralım, araç park etmeyelim, can ve mal güvenliği açısından dikkatli ve tedbirli olalım"