Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın su fiyatlarında yapılan indirimin iptal edilmesi için yargıya gitmesi üzerine Demokratik Sol Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Mustafa Timur bir açıklama yaparak, bu kararı eleştirdi. Uysal’ın tavrını alaycı olarak değerlendiren Timur, Ak Parti Zonguldak Milletvekili Prof.Dr.Ercan Candan’a hizmetlerinden ötürü teşekkür etti, belediyenin tutumuna karşı sessiz kalmasına anlam veremediğini söyledi.

 

“TARİH ONLARI AFFETMEYECEKTİR”

Konuya ilişkin DSP Kdz.Ereğli İlçe Başkanlığından gönderilen açıklama aynen şu şekilde: Seçim öncesi Ak Parti başta olmak üzere kendilerinin de su fiyatlarında indirim yapacakları sözünü verdiklerini hatırlatan Mustafa Timur, “Özellikle Ak Parti yıllarca yaptığı politikalarda Ereğli’nin Türkiye’nin en pahalı suyu içtiğini söylüyordu. Ak Parti’nin Belediye Başkanı adayı Hüseyin Uysal’da su fiyatlarında indirim yapacaklarını söylemişti” dedi. Ereğli halkının verilen bu sözleri unutmadığını belirten Mustafa Timur, “Ak Parti ve Ak Partili Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın sergilediği bu tavır Ereğli halkı ile alay etmektir. Ak Parti ve Belediye Başkanı eğer  bu tutumundan vazgeçmezse tarih onları affetmeyecektir” şeklinde konuştu.

 

AK PARTİ GENEL MERKEZİ UYUYOR MU?

Mustafa Timur yaptığı açıklamasında şöyle dedi: “Ak Parti Genel Merkezi’ne çağrıda bulunuyorum; Genel seçimlere çok az kaldı. Kdz Ereğli halkı, kendisine yapılan bu tavrı hakaret olarak kabul edecek ve sizden bunun hesabını soracaktır. Kısa sürede Ereğli Belediye Başkanı’nı uyarmanızı ve su indiriminin iptali için açılan davayı geri almasını sağlayınız”


MİLLETVEKİLİ CANDAN NİYE SUSUYOR?

Mustafa Timur Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan’a da seslenerek şöyle dedi: “Sayın Candan; Kdz. Ereğli’ye yaptığınız ve yapmaya çalıştığınız iyi hizmetleri takip ediyor ve destekliyoruz. Hizmetleriniz için size teşekkür ediyoruz. Ancak; Belediyenizin bu tutumu karşısındaki sessizliğinize ise hiçbir anlam veremiyoruz. Yoksa siz, kim ne yaparsa yapsın ben artık milletvekili olmak istemiyorum. Su fiyatı da beni ilgilendirmiyor diye mi düşünüyorsunuz? Kdz. Ereğli Belediyesi’nin yaptığı saçmalıklar nedeniyle sizde mi havlu attınız? Hayır. Bu seçimlerde de Milletvekili olacağım diyorsanız Ereğli Belediye Başkanı Uysal’ın açtığı bu davayı lütfen geri çektiriniz”

 

(Haber Merkezi)