Kdz.Ereğli'de vatandaşlar su sayacı ve su tesisatlarında yaşanabilecek don olayına karşı uyarıldı.


Ereğli Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, ilçede hava sıcaklığının düştüğü, bu nedenle su sayacı ve tesisatların donma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu söyledi.

Açıklamada, öncelikle açık alanlarda bulunan sayaçların kalın kumaş, kauçuk, sünger ya da telis parçaları ile sıkıca sarılarak muhafaza altına alınması gerektiğini söyledi.

Su sayaç ve tesisatlarının don tehlikesiyle karşı karşıya olduğu belirtilen açıklama şu şekilde:

"Don olayı, sayaç içinde bulunan suyun hacminin 1/12 kadar artması ile sayacın patlamasına neden olur. Suyun donmasıyla artan basınç sayaç ve boruyu patlatır. Bu nedenle sayacın patlama noktasına gelmemesi için öncelikle sayaç içinde bulunan suyun beklememesi, az miktarda suyun çok soğuk havalarda akıtılması gerekmektedir. Ayrıca ısıtmasız yerlerde ve evin dışında bulunan su sayaçlarını korumak için, beton, ahşap veya demirden muhafazalı kutular içine konulmalıdır. Donan bir sayaca ve tesisata ateş tutmamalı veya sıcak su dökülmemelidir. Meydana gelen patlama ve donmalarda, Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü 333 11 85, Zabıta Müdürlüğü 333 11 53 nolu telefonlarına bildirilebilir"

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)