Konu ile ilgili Kdz. Ereğli Belediye Basın Bürosu’nun haberi şu şekilde:

Kdz. Ereğli Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü, İlçe Merkezi’nde bulunan Demirciler Çarşısı’nda, aşırı yağışlar sonrası yaşanan su baskınlarına karşı beton menfez çalışmalarına başladı.

Yapılan tespitler sonrası, yağmur suyunun sokağın en düşük noktasından, dere yatağının en üst hava payına akışını sağlayacak 500’lük korige boru döşemesiyle 2 ayrı noktada daha önce alınan ilk tedbirlerin ardından,  Ali Molla Camii karşısındaki Dış Çeşme yokuşu ve yan yollardan merkez çarşı içine akan suların 100 metrelik alanda 60x80 beton menfez ile dere yatağına bağlayarak kalıcı çözüme kavuşturacak yeni çalışma başlatıldı.

Kdz.Ereğli Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Deniz Koca, bugün başladıkları çalışmanın 15 gün süreceğini belirterek; “Aşırı yağış sonrası söz konusu bölgede yaşanan sorunun çözümü için ikinci ve son etap çalışmalarına başladık. Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Uysal’ın talimatları çerçevesinde yürüttüğümüz çalışma Mart ayı sonunda tamamlanacak. Bu süre içinde hem vatandaşlarımıza hem çevreye hem de bölgedeki esnaflara verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür diliyoruz” dedi.