Bu haber kez okundu.

SU ÜRÜNLERİ AZALIYOR

 

“Su ürünleri üretimi 2016 yılında %12,4 azaldı” başlıklı bir açıklama yapan Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) deniz ürünleri avcılığının en az Akdeniz’de gerçekleştiğini bildirirken, açıklamasında şu bilgileri verdi:
 

Su ürünleri üretimi 2016 yılında bir önceki yıla göre %12,4 azalarak 588 bin 715 ton olarak gerçekleşti. Üretimin %44,8’ini deniz balıkları, %6,4’ünü diğer deniz ürünleri, %5,8’ini iç su ürünleri ve %43’ünü yetiştiricilik ürünleri oluşturdu.

 

Su ürünleri avcılığı 2016 yılında %22,4 azalırken, yetiştiricilik %5,4 arttı
 

Avcılıkla yapılan üretim 335 bin 320 ton olurken, yetiştiricilik üretimi ise 253 bin 395 ton olarak gerçekleşti. Deniz ürünleri avcılığı bir önceki yıla göre %24,2, iç su ürünleri avcılığı %0,9 azaldı.
 

Yetiştiricilik üretiminin %40,1’i iç sularda, %59,9’u denizlerde gerçekleşti.


Deniz ürünleri avcılığı ile yapılan üretimde ilk sırayı %40,7’lik oran ile Doğu Karadeniz Bölgesi aldı. Bu bölgeyi %33,3 ile Batı Karadeniz, %11,5 ile Ege, %10,6 ile Marmara ve %3,9 ile Akdeniz Bölgesi izledi.

 
Avlanan deniz ürünleri miktarı, 2016

 


Anahtar Kelimeler:
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner251

banner185