Ereğli’nin Bozhane’sindeki bazı uygulamalara tepki gösteren vatandaşlar sosyal medyada çığlık atıyor.

*

Ssoyal medya ile örgütlenen veya bu platform aracılığı ile sesini duyurmaya çalışanlar yetkili ve etkililere seslerini duyurmaya çalışıyor.

Kdz. Ereğli’de de Bozhane mendireğindeki bazı uygulamaya tepki gösteren Reşat Kartal, sosyal medyada yazdıklarının arkadaşları tarafından da paylaşılmasını isterken, yerel medyaya da çattı ve “malum medya” dedi.

Kartal’ın çağrısı ve sonraki iletiler şöyle sıralanıyor:

Reşat Kartal Dün elimizden tersane yapacağız diye sahillerimizi aldınız

Bugün

Çınaraltındaki balıkçı lokantalarını kapatacağız diye aba altından sopa gösteriyorsunuz

bugün

Nefes aldığımız su ürünlerinin olduğu yerde amatör balıkçılık yapan bizleri saat geç oldu bu alanı boşaltın diye zorluyorsunuz

Sahi siz ne istiyorsunuz

Ereğli’de yaşayan bizler ne yapalım

Ereğliyi terk mi edelim?

Nefes almıyalım mı?

Deniz Çiftçi çok yazık çok üzülürüm...

Reşat Kartal Deniz Çiftçi malesef öyle denizim

Kadir Açan Yelken kulüp tarafında ki yeşil alanda bir cok ağaç kökünden kesildi. Tatoğlu kültür merkezi karşısında 100 küsur m2 cim alana beton döküldü. Erdemi’rin dibine ilçe terminali görünümlü balıkçı restoranı yapılıyor. Saat kulenin önünde ki Arkeoloji ekibinin kazı yaptığı alana kepçe girdi ve bir çok hayvanin yaşadığı (kirpi yılan çakal  kaplumbağa) bölge tarumar edildi. Beklendiği kadar eser çıkmaz ise sosyal tesis vs vs adı altında betonlaşma devam edecek. Halil Posbıyığın dönüşü şuana kadar benim için Hayal kırıklığı, hüsran.

Reşat Kartal kadirim sen ve senin gibi düşünen doğayı yeşili seven arkadaşlar bu olayla ilgili yoğun fikirlerini yazıp paylaşımlarını yapmalılar

Volkan Erdoğmuş Abi çok haklısın