Kdz.Ereğli'de 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi. Devrim Bulvarı'ndaki Atatürk anıtı önündeki tören çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Muharip Gaziler Derneği Ereğli Şube Başkanı Temel Şahin, törende yaptığı konuşmada, 19 Eylül'ün vatanın bağımsızlığı ve bekası uğruna muhabere meydanlarında canlarını ortaya koyarak savaşan kahraman gazilerin şeref ve kahramanlık günü olduğunu söyledi.


 

GAZİLİK ÜNVANI VERİLEN İLK ASKER

Şahin, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Mustafa Kemal Atatürk Mustafa Kemal Atatürk milleti tarafından gazilik ünvanı verilen ilk askerdir. Siz Gazilerimiz, en büyük Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yaşayan birer temsilcilerisiniz. Sizler şehitlerimiz ile beraber Cumhuriyetimizin teminatı ve temel taşlarısınız. 15 Temmuz'da Türk Silahlı Kuvvetleri'nde yuvalanan millet ve Cumhuriyet düşmanı hainler darbe teşebbüsünde bulunmuşlar, bu darbe teşebbüsü Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gerçek vatansever askerleri, emniyet teşkilatlarımızın ve asil milletimizin kahraman evlatları tarafından önlenmiştir.  Su uyur düşman uyumaz. Bütün bunlara karşın Türk milleti hürriyeti ve bağımsızlığı söz konusu olunca daha sıkı kenetlenmesini bilmiştir.

 

"MÜSAADE ETMEYECEKLERDİR"

Türk milleti azmi iradesi ve kudretiyle hainlere her zaman diz çöktüğümüz ve hüsran uğratmıştır. 15 Temmuz darbe girişiminde ve diğer terör örgütlerinin kanlı eylemlerinde şehit olan asker, polis korucu tüm sivil vatandaşlarımıza rahmet diliyor ve onları saygıyla anıyoruz. Topraklarımızın bir daha istila edilmesine hürriyet ve bağımsızlığımıza göz dikilmesine ne biz ne bizden sonraki nesiller hiçbir zaman müsaade etmeyeceklerdir"

 

KARANFİL BIRAKILDI

Tören Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Cemal Yazıcıoğlu, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Gaziler Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Ereğli Şube Başkanı Mehmet Ali Demirdüven ile protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve gaziler tarafından şehitler anıtına karanfil bırakılması ile sona erdi.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)