Devrek Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü bünyesinde Su Altı Arama Kurtarma Timi kuruldu. Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci'nin talimatları doğrultusunda kurulan birim, Kocaeli-Kerpe Derindeniz Dalış Okulu'nda aldıkları sualtı dalış ve sualtı arama kurtarma eğitiminin ardından göreve hazır hale getirildi.
Devrek Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü personeli olarak görev yapan Rahim Öksüz, M.Ali Çekirdekci, Abdurrahim Altuntaş ve Serkan Yumrubaş, Dalış Okulu'nda gördükleri eğitimi başarıyla tamamladılar ve tek yıldız alarak Balık Adam olmaya hak kazandılar.
Kocaeli-Kerpe Derindeniz Dalış Okulu'nda görev yapan Türkiye'nin sayılı dalış hocaları Volkan Demircioğlu, Alper Korkmaz ve Mehmet Yasir Ecevit nezaretinde sualtı arama kurtarma eğitimi alan personel, tamamlanan kursun ardından normal görevlerine başladı.
Yeni oluşturulan sualtı arama kurtarma ekibi için gerekli teçhizatların en kısa sürede temin edilerek birimin aktif hale geleceğini söyleyen İtfaiye Müdürü Recep Korum, ilgili personelin ikinci ve üçüncü yıldızı almaları için ilerleyen dönemlerde tekrar eğitime gönderileceğini belirtti.
Belediyede görev yapan personelin eğitim ve donanımının artması için çeşitli kurumlarla ortaklaşa kurslar düzenlediklerini ifade eden Başkan Semerci, İtfaiye Müdürlüğü bünyesinde bulunan 'Arama Kurtarma' birimine birde sualtını eklemiş bulunmaktayız.
Karşımıza çıkabilecek olumsuzluklara karşı hazırlıklı olmamız gerekiyor. Kursu başarıyla bitiren ve aktif olarak göreve hazır olan personelimizi tebrik ediyorum diyerek, görevlerinde başarılar diledi.