'Yaşayan Ağacımız Var' kampanyası adı altında Kdz. Ereğli Süleyman Beyler Köyü (Subaşı) Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel İlköğretim Okulu ağaç dikimi gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel İlköğretim Okulu Çevre Kulübü ve öğrencileri tarafından okul bahçesinde 600 metrekare alanda ağaçlandırma törenine Zonguldak Orman Bölge Müdürü Hakkı Ünal, Kdz.Ereğli Orman İşletme Müdürü K.Aydın Doğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdüsselam Aksoy, Şube Müdürleri Hüseyin Çağ ve Ayhan Direk, Okul Müdürleri, Öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel İlköğretim Okulu Müdürü Osman Kanca, Yaşayan ağacımız var etkinliğinin Orman haftası münasebeti ile düzenlendiğini, Okulları bahçesinde düzenledikleri ve koruma altına aldıkları 600 metrekare alanda 15 ıhlamur, 15 çamfıstığı, 8 sedir, 20 gül, 4 ardıç, 25 mazı, 8 zakkum, 7 defne ve çeşitli bahçe bitkilerinin dikiminin öğrencilerle birlikte yapıldığını, bunun yanında amacın çocuklara ağaç dikme ve koruma bilincinin verilmesi olduğunu söyledi. Bütün ağaçların öğrenci ve öğretmenlerle, Kdz. Ereğli orman İşletme Müdürlüğü görevlilerinin rehberlik ve öğreticiliğinde dikildiğini söyleyen Kanca, etkinlikte yardımcı olan Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü ve Kdz.Ereğli Orman İşletme Müdürlüğü yetkililerine teşekkür etti.

Zonguldak Orman Bölge Müdürü Hakkı Ünal ise; Bütün Okullara ağaç fidanı konusunda yardımcı olduklarını ve dikim bakım konusunda yardım ettiklerini, Ormanların dünyanın ekolojik dengesinin sağlanması açısından önemli olduğunu, solumuş olduğumuz temiz havanın ormanlar sayesinde olduğu üzerinde durdu.

Törende konuşan ilçe Milli Eğitim Müdürü Abdüsselam Aksoy da; Beşikten mezara kadar ağaç dikmenin önemine vurgu yaparken, sahada ağaç dikerek çocuklarımıza bu bilinci vermenin ne kadar önemli olduğuna değinerek, etkinliği organize eden Okul Müdürlüğüne teşekkür etti.