Kdz.Ereğli'de bir kişiyi silahla yaralayarak kaçan Murat O., İstanbul Üsküdar'da suç aleti silah ile yakalanarak Ereğli'ye getirildi.

Zanlı Murat O. 22 Ağustos akşamı Ereğli'ye bağlı Elmatepe Mahallesi İnallı Sokak'ta tartıştığı Mehmet Göktekin'i silahla yaraladı. Olay sonrası kaçan Murat O., Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekiplerinin sıkı çalışması sonrasında İstanbul'da yakalandı.

Murat O.'nun yapılan araştırmalar sonrasında İstanbul'da daha önce cezaevinde birlikte yattığı 5 arkadaşının olduğu belirlendi. 5 kişi ile irtibata geçen İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, Murat O.'nun K.K. isimli cezaevi arkadaşı ile irtibata geçtiği ve buluşmak istediği tespit edildi. Bunun üzerine Üsküdar Araştırma Büro Amirliği ekipleri ile irtibata geçildi. Buluşma günü hazırlıklarını tamamlayan Üsküdar Araştırma Büro Amirliği ekipleri Murat O.'yu suç aleti silahla yakaladı.

Ereğli Asayiş Büro Amirliği ekipleri Murat O.'yu gece saatlerinde Ereğli'ye getirdi. Sorgusunun tamamlanmasının ardından doktor raporu için hastaneye götürülen Murat O.'nun daha önceki suçlarından 13 yıl infazının bulunduğu ve adam öldürmeye tam teşebbüs suçundan yargılanacağı öğrenildi. Zanlı, adliyeye sevk edildi.

Olayda yaralanan Mehmet Göktekin'in ise sağlık durumunun iyiye gittiği öğrenildi. Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören Göktekin'in vücuduna giren iki merminin risk olabileceği düşüncesi ile alınmadığı belirtildi.