Cumhuriyet Halk Partili Ereğli Belediye Meclis Üyesi Fevzi Ekşi, 16 Mayıs 2013 Perşembe günü Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonunda gerçekleştirilen belediye meclis toplantısında, Ereğli Belediye Başkanına İller Bankası’ndan 8 milyon TL kredi kullanılması için yetki verilmesi görüşmesi öncesi ve sonrası yaşananlara ilişkin değerlendirmede bulundu.

 

Meclis toplantısından bir gün önce gerçekleştirilen grup toplantısına mazereti nedeniyle katılamayacağını CHP İlçe Başkanı Hayrettin Kartal’a bildirdiğini hatırlatarak, “Biz 6 Belediye Meclis üyesi imzası ile Ereğli Belediye Başkanının cevaplandırması istemi ile 11 sorunun yer aldığı dilekçeyi Ereğli Belediyesi’ne teslim ettik ancak ne işleme konuldu ne de herhangi bir cevap verildi. Bizde bunu da gerekçe göstererek İlçe Yönetimine, oylamada red oyu kullanacağımızı anlattım. Bu süreç içerisinde ne partiden ne de belediyeden bir açıklama bir görüşme talebi gelmedi. Benim kararımı bildikleri halde sessiz kalmayı tercih ettiler.

 

Burada dikkat çekilmesi gereken bazı gelişmeler vardır. Meclis toplantısına CHP’nin İl Başkanı ve İl Sekreteri de katıldı ve başından sonuna kadar büyük bir titizlikle takip etti. Bu olayda il ve ilçe yönetiminin gerekli hassasiyeti ortaya koyamadığını bu sürecin bu noktaya gelmesinde en büyük faktör olduklarını altını çizerek kamuoyunun dikkatine sunuyorum. Buradan benim gibi pek çok partilimizin ve vatandaşımızın da anladığı tek bir gerçek çıkıyor ki o da CHP il ve ilçe yönetiminin Ereğli’deki bu gidişten memnuniyet duyduğu, kaos ortamının sürmesine seyirci kaldıklarıdır. Sonuçta kaybeden kişiler değil partimizdir. Oylamanın ardından biz Ereğli halkının oyları ile seçilen meclis üyelerine belediye personelinin ve yakınlarının sözlü saldırılarını üzülerek izledik. Yine sevgi barış dostluk kenti sloganlarının atıldığı Karadeniz Ereğli’de kentin Belediye Başkanının eşi Neriman Posbıyık, CHP İl Sekreteri Nurettin Yolcu ve Ereğli’yi temsil eden İl yöneticileri Mustafa Karadeniz, Muzaffer Soyer’in tarafıma söylediği hakaretleri şiddetle kınıyor, kendileri hakkında yasal işlem başlattığımı ve hakkımı hukuki olarak arayacağımı kamuoyunun bilgisine sunuyorum”