Kdz.Ereğli’de bir kadın park ettiği aracının çevresinden 13 yaşındaki O.K.’nin koşarak uzaklaştığını görmesinin ardından çığlık atması ile başlayan olayda çocuğun suçsuz olduğu anlaşıldı.

 

Alınan bilgiye göre, Devrim Bulvarında park ettiği aracına dönüp baktığında bir şahsın aracın çevresinden koşarak uzaklaştığını fark edince çığlık attı. Bir şahısın koştuğunu gören bazı vatandaşlar ise kısa süreli kovalamacanın ardından 12 yaşındaki O.K.’yi özel bir sağlık merkezinin polikliniğinde etkisiz hale getirdi ve olay yerine polisi çağırdı. Gözaltına alınan O.K. polislere uzun süre gözyaşı dökerek, “Abi valla ben yapmadım, Allah aşkına ne yapıyorsunuz? Küçücük çocuğa mı vuracaksınız?” sözleri ile direnmeye çalışsa da kelepçelenerek Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğüne yaya yolundan getirildi.

Genç kadın ise polislere cüzdanında bulunan bin 200 doların çalındığını iddia ederek şikayetçi olmak istedi. Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğüne getirilen kadın cüzdanını tekrar kontrol ettiğinde parayı cüzdanının başka bir bölmesine koyduğu anlaşıldı.  Gözaltına alınan şahıs bir süre sonra serbest bırakıldı.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)