Zonguldak Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğü 3 yıldır toplumun huzur ve mutluluğunu sağlamak, suç işleyen insanları ıslah ederek yeniden üretken bireyler olarak toplum arasındaki onurlu yerini almasına yardım etme hedefi ile çalışmalarını sürdürüyor.

Zonguldak Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğü 3 yılı aşkın süredir Zonguldak'a hizmet vermeyi sürdürüyor. Kurumun genel amacı toplumun huzur ve mutluluğunu sağlamak, suç işleyen insanları ıslah ederek yeniden üretken bireyler olarak toplum arasındaki onurlu yerini almasına yardım etmek olduğunu açıkladı. Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığından konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, Zonguldak Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğü tarafından internet sitesin oluşturulduğu ve bu sitede çeşitli bilgilerin yeraldığına dikkati çekildi.

KURUMUN AMACI

"Kurumun amacı toplumun huzur ve mutluluğunu sağlamak, suç işleyen insanları ıslah ederek yeniden üretken bireyler olarak toplum arasındaki onurlu yerini almasına yardım etmek. Bunu yapmak için de öncelikle toplumu suçlulardan korumak ve suçluyu ıslah etmek gerekmektedir. Toplumun huzur ve mutluluğunu sağlamak için, suç işleyen veya şartla tahliye olan insanların yeniden suç işlemesini önlemeyi, suçluların cezalarını toplum içinde rencide olmadan çekmelerini sağlamayı ve onlara her konuda rehberlik yaparak topluma kazandırılmasına katkıda bulunmayı amaç edinmiştir.

ŞUBENİN GÖREVLERİ

Denetim, Mahkemelerce haklarında alternatif tedbir veya cezalara hük-medilen şüpheli, sanık veya hükümlülerin takibini yaparak cezalarını toplum içinde çekmelerini sağlamak ve bunun denetimini yapmak; Yardım, Suçtan zarar gören kişilerin karşılaştıkları psiko-sosyal ve ekonomik sorunların çözümü ile ceza infaz kurum larından salıverilen hükümlülerin toplumun bir bireyi olarak normal insanlar gibi toplum içinde yerini almasını sağlamak için meslek veya sanat edinmelerinde, iş bulmalarında ve karşılaştıkları diğer güçlüklerin çözümün de onlara yardımcı olmak şubemizin görevleri arasındadır. Görevimiz ve hedeflerimiz doğrultusunda, 100 yılı aşkın süredir çeşitli ülkelerde (İngiltere, Galler, Hollanda vb.) uygulanan bu yaptırım şeklini, ülkemizde yeni işlevsellik kazanmasına karşın, Avrupa'nın bir parçası olarak Zongul-dak ili ve ilçeleri olan Çaycuma Gökçebey, Devrek, Kdz. Ereğli, Alaplı ilçelerinde sizlerinde katkılarıyla en iyi biçimde gerçekleştirerek bölgemizin suç oranını azaltmaya çalışacağız.

SUÇTAN UZAK

Denetimli serbestlikte hükümlünün tekrar topluma kazandırılması sadece bizimle değil; koruma kurulu üyeleri ve diğer bütün kamu kurumları, özel kuruluşlar, sivil toplum örgütleri ve toplumun katkılarıyla gerçekleştirilecektir. Hazırlamış olduğumuz Zonguldak Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğü sitesi ile amacımız sizlere bizim çalışma alanlarımız ve yöntemlerimiz hakkında bilgi vermektir. Daha huzurlu ve güvenli yaşamak için hep beraber üzerimize düşen görevleri amaçlarımız doğrultusunda yerine getirelim ve suçtan, suçun etkilerinden uzak, bir çevrede yaşayalım" sözleriyle açıklama yapıldı.