Kdz.Ereğli Soroptimist Kulübü Dönem Başkanı Gülberk Yalçın, Kulüp olarak  16 Mart 2019 tarihinde Kadınlar ve kız çocuklarına ışık olabilmek için İstanbul’da düzenlenen bir dizi etkinlik gerçekleştirildiğini şöyle bildirdi.

Gezinin ilk etkinliği TSKF Balat Kültür Evinde  Kdz. Ereğli Soroptimist kulübünün davetlisi olarak katılan Onkoloji uzmanı Dr. Yavuz Dizdar’ın sunumuyla ‘ Hakkaniyetli, bağımsız ve sürdürülebilir bir yaşam’ başlıklı söyleşi gerçekleştirilmiştir. Söyleşiye kulüp başkanı Gülbek YALÇIN, kulüp kurucu başkanı Nurdan OĞUZ, kulüp geçmiş dönem başkanları, kulüp üyeleri ve misafirleri katılım sağlamıştır. Çok samimi sohbet havasında geçen söyleşide Dr. Yavuz Bey paylaşımları ile dinleyicilerin görüş ve ufuklarını açmıştır.

Ardından Antonina tur rehberliğinde ‘Kapalıçarşı, tarihi hanlar ve kapanlar’ turu ile kapalı çarşının bilinmeyen hikayesinde tarihi alanlar ve çarşıların hazinelerini keşfederek bilinmeyen ve misafirlerin ufkunu açacak bir tarihe tanıklık edildi.

Soroptimist dostlarının katılımlarıyla desteklediği çok keyifli ve güzel geçen gezinin ardından hep birlikte Ereğli’ye dönüş yapılmıştır.