* Bozkuş İnşaat, Batı Karadeniz'in en büyük inşaat projesi olan Supark’ta,  son betonunun da  döküldüğünü ve  kaba inşaatı tamamladığını açıklandı.

*12 bin metre kare alan üzerinde ve toplam 36 bin 154 metre kare inşaat alanına sahip proje de sona gelindi. 
Açık kapalı yüzme havuzu, sağlık ocağı, sosyal tesisleri, çocuk oyun alanları, 200 araçlık açık kapalı oto parkı, restoran ve kafesi, bilardo, masa tenisi salonları, basketbol, futbol, voleybol sahaları, piknik alanları, buhar odası, sauna, Fin hamamı, plaka tanıma güvenlik sistemi,  market de bulunuyor. 4 bloktan oluşan 3 blokun bitirildiği projede Neşe Erberk Anaokulu açılıp hizmete girdi. 


*Son betonun dökülmesi ile ilgili bilgi veren Bozkuş İnşaat’ın Sorumlu İnşaat Mühendisi Orkun Kayıkçı, son teknolojiyi kullandıkları projeye yurt dışından da çok sayıda talep geldiğini belirterek, "Konut alanlarıyla birlikte donatılmış olan sosyal alanlar, projemizi diğer projelerden ayıran önemli bir unsurdur" dedi.
 
 
 
Kdz. Ereği’de adeta “İçinde yok yok”  yorumları yapılarak  hayranlık uyandıran  ve  toplam 4 bloktan oluşan Supark projesinde, en son katın betonunun döküldüğü ve bir yandan da kaba inşaatların tamamlandığı açıklandı.
Su Park Projesinin yüklenici firması olan Bozkuş İnşaat’ın Sorumlu İnşaat Mühendisi Orkun Kayıkçı, “A, B, C ve D bloktan oluşan projede, A,B ve D blokları tamamlanmıştı. C Blokun da betonunu 2017’nin son günü dökerek, beton imalat işini bitirdik” dedi. Kayıkçı; 12 bin 300 metre kare alan üzerinde ve toplam 36 bin 154 metre kare inşaat alanına sahip proje de sona gelindiğini açıkladı.





Açık kapalı yüzme havuzu, sağlık ocağı, sosyal tesisleri, çocuk oyun alanları, 200 araçlık açık kapalı oto parkı, restoran ve kafesi, bilardo, masa tenisi salonları, basketbol, futbol, voleybol sahaları, piknik alanları, buhar odası, sauna, Fin hamamı, plaka tanıma güvenlik sistemi ve  içinde marketinde bulunduğunu kaydeden
Orkun Kayıkçı,  D blokta Neşe Erberk Anaokulu’nun da hizmet vermeye başladığını söyledi.
Bozkuş İnşaat’ın Sorumlu İnşaat Mühendisi Orkun Kayıkçı, 32 bin metre kare inşaatın sonuna geldiklerini ifade ederken “Hayırlısı ile son betonumuzu da attık. A, B ve D bloklarımız bitti. Geri sayım başladı” dedi.





Son betonun dökülmesi ile ilgili bilgi veren İnşaat Mühendisi Orkun Kayıkçı, son teknolojiyi kullandıkları projeye yurt dışından da çok sayıda talep geldiğini belirterek, "Konut alanlarıyla birlikte donatılmış olan sosyal alanlar, projemizi diğer projelerden ayıran önemli bir unsurdur" dedi.
Kayıkçı sözlerine şöyle devam etti:





İLK VE TEK PROJE

Supark Ereğli de ve bölgede ilk ve tek olan bir proje. Konut alanlarıyla birlikte donatılmış olan sosyal alanlar projemizi diğer projelerden ayıran önemli bir unsur. Supark tan daire alanların sahip olduğu ayrıcalıklar kıyaslanamayacak bir şekilde o kadar çok ki. Tüm bu alanların yanı sıra dairelerde de farklı imalatlar yaparak farklılığımızı ortaya koyduk. Isı ve ses yalıtımı için çok emek harcanılan iki konu olarak öne çıkıyor. Öncelikle binaları ısıtmayı hedefledik ve taban kaloriferi yapma kararı aldık. Sonra ısınan havayı bina içerisinde tutmanız gerekiyor burada da ısı yalıtım değerleri çok yüksek tuğla ve taş yünlerini kullandık. Isı köprüsünü engellemek için doğrama altlarında mermer kullanmadık böylece kış aylarında mermerden yaşanacak ısı kaybının önüne geçtik. Daireler arası ses yalıtımı için kenar şilteleri ve çift duvar arası levha kullanıldı. Tabi tüm bu imalatları gerçekleştirirken teknolojiyi hep kullandık. Rahat ve güvenli bir çalışma ortamına sahip olabilmek için kule vinç, cephe asansörleri, hareketli platform gibi makineleri alarak hem işimizi hızlandırdık hem de daha güvenli bir hale getirdik. Bozkuş İnşaat olarak bizi diğer firmalardan ayıran bir diğer nokta ise kullandığımız malzeme kalitesi ve işçilik kalitemiz oldu. Bizleri proje alanımızda ziyaret eden herkesin ortak payda da buluştuğu noktalardan en önemlisi kalite oluyor. Bu durumda ki etkenlerden biri de bütün çalışanlarımız usta oldukları branşlarda mesleki yeterlilik belgelerini aldılar.






KENDİNİZİ GELİŞTİRME AÇISINDAN BÜYÜK FIRSAT

Tabi bu kadar farklı imalatın, işin ve emeğin olduğu yerde bir de kendi açımdan bakarsam; Böyle büyük, komplike bir projede ve vizyonu geniş bir firma kendinizi geliştirmeniz açısından büyük bir fırsattır. Nitekim bu proje süresince sektörde ki yenilikleri, fuarları, seminerleri kaçırmadan takip ettim ve her gün kendimi daha da geliştirmek, kendime ve Supark’a farklı şeyler katmaya çalışarak geçirdim. Çalışma arkadaşlarımla beraber büyük emekler verdiğimiz, dönüp baktığımızda gurur duyacağımız bir işi tamamlamaya artık bir adım daha yakınız.”


İNŞAAT KALİTESİNDEN ÖRNEKLER

-İleri derecede iyi ısı ve ses yalıtımlı Ponceblok tuğla kullanılıyor.

-Straforun kullanılmadığı inşaatta bu özel tuğlalar yangın yönetmeliklerine uygun olup,   yanmaz taş yünü kullanılıyor.

-Plastik doğramadan daha sağlam ve çevre şartlarına dayanıklı olan  alüminyum doğrama  tercih edildi.

-Binaların daire içlerindeki pencerelerde mermer kullanılmıyor. Doğrama altına tek parça halinde takılan mermer ısı köprüsü oluşturduğu için kışın soğuk havayı dairenin içerisine taşıyor. Bu nedenle doğramaların altında özel alüminyum  ve tek parçalı denizlikler kullanılıyor.

-Daireler arasını bölen duvarlar çift sıra ve aralarına da taş yünü kullanılarak yapılıyor. Amaç ses ve ısı yalıtımını en üst seviyeye çıkarmak.

-Daire içlerine dökülen şap, arasına kullanılan özel şilteler ile hiçbir şekilde duvarlarla ya da taşıyıcı elemanlarla (kolonlar) birleştirilmiyor. Bu da yine ses ve ısı izolasyonunu üst seviyeye çıkarmak için düşünülmüş farklı bir teknik.

-Bütün daireler yerden ısıtmalı. Yerden ısıtma yapılmasının sebebi  ise bina içerisinde havayı ısıtmak yerine binanın betonarme yapısını ısıtarak ısı kaybını minimize etmek. Ayrıca daire içlerinde bulunan radyatörlerin yarattığı görüntü kirliliğinden de kurtulmak.





ÖNCELİK YEREL EKONOMİNİN
Firma ana ve temel anlayışı;  öncelikle İlçe  ekonomisine katkı ve destek sağlamaktır.





İŞÇİ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİNE DİKKAT!
İşçi sağlığı ve iş güvenliğine yapılan yatırımlar; kule vinç, emniyetli çalışma platformları, güvenlik ağları, yüksekte çalışan işçiler  için yaşam halatları, hareketli platform (yüksekte emniyetsiz çalışmanın önüne geçildi), yük ve işçi asansörü, iş kollarına göre gözlük, eldiven, toz maskesi, iş ayakkabısı, iş kıyafeti, kulaklık, baret.


DENETİMLER YÜZAKI
Bakanlık tarafından gönderilen müfettiş denetimden geçildi ve bu denetimler devam ediyor. Müfettişler,  çalışmaların  uygun ve eksiksiz bulunduğunu açıkladılar.





ÇALIŞANLAR SSK’LI MESLEKİ BELGELİ

Tüm çalışanlar SSK’lı. Bu işçilere  ayrıca özel sigortalı yapıldı.  Mesleki yeterlilik belgesi konusuna özellikle önem verildi. Şirket  “Tamamıyla prosedürlere ve yasalara uygun çalışmayı benimsediğimiz için bütün işçilerimizi Mesleki Yeterlilik sınavlarına sokmuş bulunmaktayız. Bu sınavların ışığında firmamız bünyesinde çalışan tüm personelin kendi alanında başarılı olduğunu görmüş olduk. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından çalışanlardan istenen belgeler için işveren olarak özveri gösterdik ve tüm personelin  ücretlerini  firma olarak biz ödedik. Aynı zamanda bölgede ki diğer kuruluşlarında çalışanların sınava girebilmesi için en uygun çalışma yerlerinden biri olduğumuzdan,  şantiyemizi mesleki yeterlilik sınavları için diğer kuruluşlara tahsis ettik.”  Sözleriyle çalışanlarda da kaliteyi her açıdan en önde tuttuklarına dikkat çek
ti.