Deplasmanlı Süper Amatör Lig’de yeni sezon fikstürü çekildi. Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nda Futbol İl Temsilcisi Kemal Demir başkanlığında gerçekleşen fikstür çekimine, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı ve Amatör Kurul Üyesi Tahir Buyurucu ile ligde mücadele edecek 14 kulüp yöneticisi katıldı.

Kemal Demir, ligin 18 Eylül Cumartesi günü başlayacağını söyledi. Bu konuda kulüp yöneticilerinin de onayını alan Demir, çekilecek fikstürün sezonluk olacağını ve hiçbir zaman değiştirilmeyeceğini kaydetti. Ligde, geçtiğimiz sezon olduğu gibi Play-Off sistemi de uygulanacak. Play-Off sistemi için 9 kulüp yöneticisi “Evet oynansın” derken, 4 kulüp yöneticisi Play-Off oynanması taraftarı olmadı. Fakat çoğunluğun sayısı fazla olduğu için Play-Off’un yeni sezonda da oynanmasına karar verildi. Buna göre, sezon sonunda 1’inci olan takım direk olarak Bölgesel Amatör Lig’e yükselecek. Bölgesel Amatör Lig’e yükselecek 2’inci takım ise, ligi 2, 3, 4 ve 5’inci bitiren 4 takım arasında oynanacak olan Play-Off maçları sonunda belli olacak.

 

FİKSTÜR ÇEKİLDİ

 

Ligin başlama tarihi ile Play-Off sisteminin oynanıp oynanmayacağının kararlaştırılmasının ardından fikstür çekimine geçildi. Çekilen fikstüre göre ilk hafta maçları şöyle;

Üzülmezspor-Saltukovaspor

Karadenizspor-Kozlu Belediyespor

Teaş Işıkspor-Çaycumaspor

Alaplı Belediyespor-Devrek Belediyespor

Ereğli Belediyespor-Gelikspor

Gülüç Belediyespor-Erdemirspor

Dilaverspor-Bölümspor