Devrek'e bağlı Oğuzhan Köyünde son bir ay içinde üç evin kundaklanması köy halkını tedirgin etmeye başladı.
Devrek'e bağlı Oğuzhan köyünde kimliği belirsiz kişi yada kişiler tarafından köyde bulunan sahipsiz ancak eşyalı evlerin kundaklanması vatandaşların korku içerisinde yaşamasına neden oluyor. İlçenin en kalabalık köy nüfusuna sahip köylerden birisi olan Oğuzhan Köylüleri konuyla ilgili yaptıkları açıklamalarda şunları belirtti:
"Köyümüzde yaşanan olaylar bizleri ciddi anlamda huzursuz etmeye başladı. Kundaklanan evlerin sahipleri genellikle ya yurt dışında yada diğer illerde yaşıyorlar. Bu evler genellikle eşyalı yani vatandaş tatile geldiği zaman oturacak halde her şeyi hazır. Sanıyoruz bu işi yapanlar ya köyümüzden birileri yada köyümüzün konumunu çok iyi bilen kişiler. Kundaklanan evler önce soyuluyor daha sonrada yangın süsü vermek ve hiçbir iz bırakmamak için evleri yakıyorlar. Son zamanlarda ard arda yaşanan bu olaylar köyde yaşayan bizleri ciddi anlamda tedirgin etmeye başladı yetkililerden bu konu hakkında yardım istiyoruz."
Devrek ve Çaydeğirmeni yetkilileri, köyde yaşanan kundaklama olayları ile ilgili geniş çaplı soruşturma başlattıklarını, vatandaşları şüpheli gördükleri kişi yada kişileri Jandarmaya ihbar etmelerini istedi.