Ticaret ve Sanayi Şurasında raporunda yeniden yer alan  Filyos Vadisi Projesi için TOBB yeniden devrede. Zonguldak, Bartın,Karabük’te bulunan Ticaret ve Sanayi Odası başkanlarının da katıldığı Sanayi Şurasında, Karadeniz Bölgesi sorunları içinde Filyos vadisi Projesinin gerçekleşmemesi önemli bir sorun olarak olarak yer aldı.

 

TOBB tarafından 2 Kasım tarihinde toplanan Ticaret ve Sanayi Şurasını değerlendiren  TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Hisarcıklıoğlu 81 ilin ticaret, sanayi, denizcilik gibi temel sektörlerinin sıkıntılarıyla, iş dünyası olarak bunlara yönelik çözüm önerilerini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, şuraya katılan bakanlarla bürokratlara iletme imkanı bulduklarını söyledi. Hisarcıklıoğlu, geçmişten bu yana Türk iş dünyası olarak, düzenlenecek şuralarda hükümet üyeleriyle bir araya gelip, dertlerini iletme arzusunda olduklarını hatırlatarak,  yapılan 6. şurada bu imkana kavuştuklarını bildirdi. Hisarcıklıoğlu, bundan dolayı Başbakan Erdoğan'a teşekkür etti.

 

Şurada 7 bölge, üç büyük il ile 5 konsey bazında ve ana sektörler itibarıyla yaşadıkları sorunları ele aldıklarını ifade eden Hisarcıklıoğlu, bu konuda oda ve borsa başkanlarına yaptıkları çalışmadan dolayı da teşekkür etti.

 

Demir : “ Sanayi Şurası Hükümetin yıllık başarı karnesinin verildiği toplantıdır “

 

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Demir Sanayi Şurasında yapılan sunumlarda yer alan sorunların bir yıl sonraki durumlarının özetlenerek kıyaslamaların yapıldığı Şuranın TOBB’a bağlı oda ve borsalar tarafından büyük önem taşıdığını ifade ederek “ Sayın Hisarcıklıoğlu Zonguldak Karaelmas Üniversitesinin pek çok sorununu yerel politikacılardan daha iyi bilmektedir. Aynı şekilde Filyos Vadisi Projesinin neleri kapsadığını, nasıl gerçekleşebileceği hususunda sarf ettiği gayret gündeme getirdiği toplantılar Zonguldak

için oldukça önemlidir. Bu açıdan bakıldığında Ticaret ve Sanayi Şurası Türkiye’nin 7 bölgesi için ne kadar önemli ise bizim içinde o denli önemlidir. “dedi.

 

ZTSO Başkanı Demir Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Başkan Yardımcısı

Öte yandan Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Başkanı Nafi Güral istifası nedeni ile boşalan Konsey başkanlığı için  yapılan yeni görevlendirmede Diyarbakır TSO Başkanı Galip Ensarioğlu Konsey Başkanı oldu. Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Demir de başkan yardımcı olarak görevlendirildi.