Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessese Müdürlüğünde 7 Ocak 2013 tarihinde meydana iş kazasında yaşamını kaybeden 8 madenci için anma töreni düzenlendi. Türkiye Maden Şehitleri Aileleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Başkanı Nihat Hanay, "Adaletin yavaş işlemesi, insanların haysiyetiyle ve ölmüş insanların üstüne atılan suçlarla sürecin devam etmesi bizleri üzmüştür” dedi.

 

Özel bir firmanın Türkiye Taşkömürleri Kurumu maden ocağında yürüttüğü - 630 kat hazırlığı ve -560 galeri sürme işi sırasında yaşanan olayda hayatını kaybeden 8 madenci için müessese müdürlüğünde düzenlenen törende, Kur'an-ı Kerim okundu ve mevlit şekeri dağıtıldı.  İş kazasında hayatını kaybeden madencilerin yakınlarının yanı sıra Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) yöneticileri, Türkiye Maden Şehitleri Aileleri Dayanışma Derneği üyeleri ve madencilerin katıldığı törende, gözyaşlarına engel olunamadı. Türkiye Maden Şehitleri Aileleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Başkanı Nihat Hanay, törenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, kazanın yıl dönümünde 8 maden şehidini andıklarını, acıların halen taze olduğunu söyledi. Kazanın üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen henüz dava açılmamasına da değinen Hanay, "Adaletin yavaş işlemesi, insanların haysiyetiyle ve ölmüş insanların üstüne atılan suçlarla sürecin devam etmesi bizleri üzmüştür. Kazayla ilgili hukuki gelişmeleri yakından takip ediyoruz, sürekli bilirkişi raporu talep edilerek davanın uzamasını istemiyoruz" dedi.
İş kazasında yaşamını yitiren Ahmet Şeker'in annesi Havva Şeker de oğlunun hayatını kaybetmesinin acısını yaşadığını belirterek, "Günler geçiyor ama geri gelmiyor. 365 gün oldu, oğlum ve arkadaşları yok. Onları unutturmayacağız.  Acımız büyük, Allah böyle bir acıyı kimselere göstermesin. Anneyim, yüreğim yanıyor. 'Evlat' demek, '30 yıl' demekmiş. Oğlumun ömrü o kadarmış. Allah onu gül bahçelerine koysun. Ekmeği ve çocuklarının rızkı için canından oldu" diye konuştu. 
TTK Kozlu Müessese Müdürlüğüne bağlı maden ocağında, geçen yıl 7 Ocak'ta özel firmanın galeri açma işini yürüttüğü eksi 630 kodunda metan gazı püskürmesi sonucu yaşamını yitiren 5 işçinin cesedine ulaşılmış, göçük altında kalan 3 madenciden 2'sinin cesedi 11 Ocak'ta, diğerininki ise 12 Ocak'ta çıkarılmıştı. Olayın ardından TMMOB Maden Mühendisleri Odasınca, ocakta yeterli degaj sondajı yapılmadığı iddia edilmişti. Hazırlanan son bilirkişi raporunda kazada hayatını kaybeden Ahmet Şeker'in de kusurlu olduğu kanaatine varılmıştı.