Kdz.Ereğli-Zonguldak karayolunun Devrek Caddesi'nde kavşak çalışmaları yarım bırakılan 'Cevizler' olarak bilinen mevkide yaşanan ölümlü trafik kazaları, vatandaşları endişelendiriyor. Yıllardır nokta konulamayan çalışmalar başladı ancak bazı eksiklikler çalışmaların yarım kalmasına neden oldu.

Halk arasında, "ölüm yolu" olarak adlandırılan Yeşiltepe-Kepez karayolunda 2006 yılından bu yana 127 kaza oldu. Meydana gelen bu kazalarda 254 kişi yaralandı. 7 ölümlü kazada ise 10 kişi hayatını kaybetti. Yolda Karayolları'nın hatası olduğu iddia ediliyor. Ereğli Şoförler Odası Başkanı Cevdet Civelek, "Karayolunda hata var, yol sağa dönüyor, sola yatıyor. Biraz süratli geldiğin zaman kaza kaçınılmaz oluyor. Kaza genelde aynı noktalarda oluyor. Konu defalarca gündeme geldi insanların canına artık tak etti. Defalarca yetkililere çağrı yaptık sorunu çözün diye" dedi.
Aynı zamanda Ereğli-Zonguldak karayolu olarak kullanılan yaklaşık 2 kilometrelik güzergâhta her yıl çok sayıda kaza meydana geliyor. Devrek Caddesi-Kepez Mahallesi güzergâhında 'Cevizler' olarak bilinen Yeşiltepe mevkisindeki kavşak, kazaların daha çok yaşandığı bölge olarak biliniyor. Bölgede, bir süre önce Karayolları'nca çalışma başlatıldığını, ancak yarım bırakılan kavşaktaki düzensizliğin kazalara sebebiyet verdiğini ileri süren vatandaşlar, "Burada onlarca ölümlü kaza yaşandı. Yoldaki sorun ortada, bunu yetkililer görmüyor mu?" tepki gösteriyor. Karayolları'nın gerekli çalışmayı yapmasını ve güzergahı daha düzenli hale getirmesini isteyen vatandaşlar, güzergâhta araçların aşırı hız yaptığının da gözden kaçırılmamasını istiyor.
SON KAZADA 3 CAN GİTTİ
Geçtiğimiz günlerde yaşanan kazada önce direğe, ardından da bina duvarına çarparak duran otomobil alev almış, biri yanarak 3 üniversite öğrencisi yaşamını yitirmiş, 1 kişi de yaralanmıştı. 4 yıl önce de aynı direğe çarparak meydana gelen trafik kazasında 4 kişi ölmüş, 1 kişi yaralanmıştı.