Kamu ve özel sektör çalışanlarını yanı sıra halkın eğitim amaçlayan Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Sürekli Eğitim Merkezi, daha aktif bir şekilde hizmet vermeye başladı.
ZKÜ Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Yard. Doç. Dr. Kadir Demir, 9 Nisan 2001 tarihinde ZKÜ Rektörlüğü'ne bağlı olarak kurulan merkezin, ZKÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer'in teşvik ve talimatlarıyla özellikle son bir yıl içerisinde daha aktif hale gelmeye başladığını söyledi. Demir, sürekli eğitimin tanımını amacını şöyle anlattı:
Sürekli eğitim, insanların, kişisel, toplumsal, sosyal ve istihdam açısından bilgi, beceri ve yeterliliklerini arttırmak amacıyla yaşam boyunca sürdürülen öğrenim etkinliğidir.
Amacı ise vatandaşların, bilgiye dayalı topluma uyum sağlamalarına ve yaşantılarını kontrol edebilmelerine, ekonomik ve sosyal hayatın tüm evrelerine aktif bir şekilde katılmalarına imkan vermektir.
Bilgi çağında insanların bilgilerini, becerilerini ve verimliliklerini arttırma eğiliminde olduğunu vurgulayan Demir, merkezin bilgi paylaşımında üniversitenin vatandaşa açılan penceresi olduğunu kaydetti.
Demir, Bildiğimiz gibi içinde bulunduğumuz çağ bilgi çağıdır. İnsanlar doğası gereği, bilgilerin, becerilerini, verimliliklerini arttırma eğilimindedirler, aslında ilköğretim, orta öğretim ve yüksek öğrenimin de amacı budur.
Bu amaçla, üniversitemizde ve diğer üniversiteler farklı bölümlerde, akademik programlarla bu eğitimler verilmektedir.
Ancak, üniversitelerin akademik programlarla verilen bu eğitimler dışında, halkın özel sektörün veya kamunun ihtiyaç duyduğu diğer eğitimler, ancak sürekli eğitim merkezleri aracılığıyla sağlanmaktadır.
Bu pencereden bakıldığı zaman, sürekli eğitim merkezleri aslında, üniversitelerin şehre, halka açılan bir penceresi görevini yürütmektedir. Bu amaçla Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Sürekli Eğitim merkezimiz de, 9 Nisan 2001 tarihinde, üniversitemiz rektörlüğüne bağlı olarak, kurulmuştur. Yani 10 senelik bir merkeze, sahibiz.
Eğitim ve öğretim işlerini yürütmek amacıyla kurulmuştur. Merkezimiz, kurulduğundan bugüne, kuruluş amaçları doğrultusunda, yani halkın eğitim ve öğretim taleplerini karşılamak, kamu ve özel sektörün taleplerini karşılamak, doğrultusunda birçok çalışmalar, faaliyetler düzenlemiştir.
Özellikle içinde bulunduğumuz bu yılda, rektörümüz Prof. Dr Mahmut Özer'in özel teşvikleriyle ve talimatlarıyla sürekli eğitim merkezimiz, üniversitemizin halkla bütünleşmesi, çevresi ile etkileşiminin arttırılması, kamunun ve özel sektörün ihtiyaçlarının karşılanması yönünde daha aktif faaliyetlerde, bulunması doğrultusunda çalışmalarına girişmiştir.
Bu kapsamda, bu yıl içerisinde, oldukça büyük bir ivme kazanarak birçok eğitim ve öğretim de kurslar düzenlemiş bulunmaktayız dedi.
Demir, kamu, özel sektör çalışanları ve vatandaşların eğitimi ile ilgili tüm taleplerin değerlendirildiği, taleplerin merkeze yapılabileceği gibi doğrudan ve online olarak,www.zokusem.karaelmas.edu.tr adresinden yapılabileceğini vurguladı.