İşçi Partisi (İP) Ereğli İlçe Başkanlığı’nca ‘Türkiye Suriye Kardeştir, Savaşa Hayır” konulu imza kampanyası başla-tıldı. İP Öncü Kadın İlçe Başkanı Alev Aksu, kampanyanın başlaması dolayısıyla yaptığı konuşmada, İşçi Partisi Ereğli İlçe Teşkilatı olarak komşu ülke Suriye’ye  karşı olası bir saldırıya ve bölgeyi k an gölüne çevirecek bir savaşa ‘Hayır’ demek için toplandıklarını belirtti.
Tüm Ereğli halkının bu konuda duyarlı olduğuna inançlarının tam olduğunu ifade eden Aksu şunları söyledi:
“Hangi dinden, hangi etnik kökenden veya siyasi görüşten olursak olalım, 

 vicdanı ve aklı olan herkesin savaşın karşısında duracağını biliyoruz. Barışın anlamını, değerini ve insanlık için önemini en iyi bölenler savaşın acımasızlığını yaşayanlardır. Tarih bize göstermiştir ki, savaşa karar verenlerin çocukları daima cephenin uzağındadır. Emperyalistlerin bölüşüm savaşı ne bizim, ne çocuklarımızın savaşıdır. 2003 yılında binlerce sivil Irak halkının yaşamına mal olan emperyalist müdahaleye her türlü lojistik desteği sunan AKP iktidarı aynı senaryonun bugün Suriye’de hayata geçirilmesi için kraldan çok kralcı kesilerek savaş çığırtkanlığı yapmaktadır. Tıpkı 10 yıl önce Irak için öne sürülen kimyasal silah bahanesi bugün Suriye için öne sürülmektedir. Ulu Önder Atatürk, ‘Savaş zorunlu olmadıkça cinayettir’ demiştir. Bu savaş da zorunlu olmadığına göre cinayettir. Cinayet olan her yerde elbette katil ve katiller de vardır. Suriye ile ülkemiz savaşırsa orada can verecek olan evlatlarımızın, Mehmetçiğin ve Suriyeli masum insanların katili kim olacaktır? Gizli anlaşmalarla kanımızı ve canımızı kan pazarına sürmelerine izin vermeyeceğiz. Kardeşi kardeşe,  müslümanı müslümana kırdırmalarına müsaade etmeyeceğiz. Bizler tüm bu olumsuzluklar ve karanlıklar içinde sınıfsız, sömürüsüz, barış içinde yaşayabileceğimiz bir dünyanın hayal olmadığını biliyoruz ve yapılan bu savaş çığırtkanlığı karşısında tek yürek olarak inadına barış, inadına kardeşlik diyoruz.”

 

LEVENT KIRCA EREĞLİ’DE SAHNE ALACAK

Aksu, Ereğli İşçi Partisi’nin girişimleriyle, 23 Eylül günü 20.00’de  Ereğli AKM’de  Levent Kırca’nın yazıp yönettiği “İçeridekiler” adlı politik oyunun sahneleneceğini belirterek, tüm Ereğlilileri oyunu izlemeye davet etti. Konuşmanın ardından partililer devrim bulvarı üzerinde açtıkları imza standında, savaşa karşı imza kampanyasını başlattılar.