Devrek, Çaycuma ve Gökçebey ilçelerinde faaliyet gösteren işadamları, Suriye'ye gezi düzenledi. Karayolu ile Suriye'ye giden 35 kişilik işadamı heyeti, çeşitli ticari görüşmeler yaptı. Suriye'nin tarihi mekanlarını da ziyaret eden işadamları, gezinin çok verimli geçtiğini belirttiler.
Dört günlük Suriye gezisine, Devrek İşadamları Derneği (DEVİAD), Çaycuma İşadamları Derneği (ÇAYİAD) ve Gökçebey Gökkuşağı Derneği üyeleri katıldı. Suriye gezisine karayolu ile giden işadamları yol güzergâhlarında bulunan şehirlerde de kısa molalar verdiler. Zonguldak'ın ilçelerinde inşaat, kereste, giyim, lokanta ve sağlık sektöründe faaliyet gösteren 35 işadamı ile gerçekleştirilen gezide, Suriyeli müteşebbislerle ticari görüşmeler yapıldı. İşadamları, Suriye'nin tarihi mekanlarını da gezmeyi ihmal etmedi. Heyet ilk olarak Halep şehrinde Kerimiye Mescidi'nde bulunan Peygamber Efendimizin mübarek ayak izlerini ziyaret etti. Burada Osmanlı'nın muhteşem eserlerinden biri olan kapalı çarşı ve Halep Kalesi'ni gezen işadamları, gezilerinin üçüncü gününde de başkent Şam'ı gezdi. Burada son Osmanlı Padişahı Sultan Vahidetin'in kabrini de ziyaret eden işadamları, gezilerinin ardından Zonguldak'a döndü.
Suriye gezisi dönüşünde bir açıklama yapan DEVİAD Başkanı Mustafa Kalıncık, "Zonguldak'ın 3 önemli ilçesinden işadamları ile gerçekleştirdiğimiz Suriye gezisi, bizim açımızdan çok verimli geçti. Suriye'de ecdadımızın yapmış olduğu muhteşem eserleri görme imkânı bulduk. Aynı zamanda iş alanında da yeni fikirler elde ettik" dedi.