Eğitim Sen ABD emperyalizmin taşeronu olmayacağız diye bağırıyor.

 Eğitim-Sen Kdz. Ereğli Temsilciliği Atatürk Anıtı önünde yaptığı eylemde, yaşadığımız toprakların ABD emperyalizmin kirli üssü haline getirilmemesini istedi. Kdz. Ereğli Eğitim-Sen Temsilcisi İbrahim Koç'un okuduğu bildiri de bugün emperyalistlere, işbirlikçilerine köle olmayacağımızı haykırmaya geldik denildi.

'Patriot füzelerine hayır' diyerek sözlerine başlayan İbrahim Koç, emperyalizmin ekoomik, siyasi ve askeri çıkarları doğrultusunda Ortadoğu'yu yeniden dizayn etme, tarihi kanlı savaşlardan, yer altı ve yerüstü kaynaklarında egemenlik, sömürü ve gözyaşlarından ibaret olan işgal politikaları, bir kez daha halkların geleceklerini ve bir arada yaşam umutlarını yok etmekte olduğuna vurgu yaparak sözlerine şöyle devam etti:

ABD hegemonyasında gelişen müdahale nasıl ki önce 'demokrasi yerleştirme' yalanlarıyla geldiyse, AKP'nin işbirlikçiliği de 'Suriye'de baskıcı ve otoriter düzene karşı Sureye halklarının yanında olduğu yalanlarıyla örülmüştür. Bu yalanların arkasındaki gerçek ise ABD'nin emperyalist politikalarının son halkası Suriye'de  yaşanan yıkımdır.

Bu yıkım, Suriye halklarının kendi özgür iradeleri ve öz güçleri ile yürütecekleri demokrasi, eşitlik ve özgürlük mücadelesine yönelik bir müdahaledir.

Bu yıkım aynı zamanda gerici iç çatışma dinamiklerini ülkemize de taşıyan AKP hükümetinin Türkiye'de halklar arasında kardeşliğe, bir arada yaşam umutlarına karşı da gelişen müdahaledir.

'ABD emperyalizminin taşeronu olmayacağız' diyerek sesimizi her daim yükseltecek, 'Suriye'ye emperyalist mücadeleye hayır, Ortadoğu'nun geleceğine halklar karar versin' şiarımızı haykıracağız.

Ortadoğu halklarının geleceğini ellerinden alan ve yaşadığımız toprakları ABD emperyalizminin kirli üssü haline getirenlere yanıtımız her zaman eşit, özgür, demokratik ve bağımsız ülke olacaktır.

Sesimizi birlikte büyütelim. İşbirlikçilere, emperyalizmin taşeronlarına, bu ülke topraklarını NATO toprakları sananlara; emperyalizmin kalkanı olmayı görev sayanlara  karşı mücadeleyi hep birlikte yükseltelim.