Kdz. Ereğli’nin köylerindeki domuz süreleri başta fındıklıklar olmak üzere tüm ekili alanlara büyük zararlar verleye devam ederken, sürülerin kent merkezinin içlerine kadar ilerlemesi gerçekten büyük tehlike yaratıyor.

Eski Devlet Hastanesi çevresindeki Kandilli lojmanları ve  civarında bulunan binaların bahçelerine daha önce de inen domuzların son zamanlarda sürü halinde gezdikleri ve domuzları gören vatandaşların ifadelerine göre de, ellili sayılara ulaştıkları iddia ediliyor.

Gazetemiz haber merkezine yazılı ve görsel bilgi aktaran vatandaşlardan bazıları, domuzların Kreşe 50,  vergi müdürlüğüne 100 metre kalaya kadar şehre indiklerini belirtirken “apartmanların dibine kadar geliyorlar. İçlerinde büyük azılıları da var. Bağırıyorlar, herhangi bir saldırıya uğramaktan korkuyoruz!” İfadeleriyle tehlikenin büyüklüğüne işaret ediyorlar.

Domuz sürüleri nedeniyle özellikle geceleri evlerine  girip çıkarken endişeli olduklarını ifade eden çevre sakinleri, yetkilileri önlem alma konusunda göreve davet ettiklerini bildiriyorlar.