Çatalağzı beldesinde oturan Yıldız ailesi, arabaların defalarca evlerinin çatısına uçması nedeniyle sürücülere tabela ile uyarıda bulundu.
Çatalağzı beldesi Merkez Mahallesi Trafo altı mevkiinde yol kenarında bulunan evlerinde eşi Ali Yıldız'la (69) birlikte yaşayan Fatma Yıldız (66), defalarca dikkatsiz sürücülerin yoldan uçarak evlerine çarpmaları ve ölümün eşiğinden çok kere dönmelerinin ardından sürücüleri kendi yaptıkları tabela ile uyarıyor. Yolun dik ve aynı zamanda virajlı olması nedeniyle bugüne kadar çok sayıda arabanın yol kenarındaki duvarı kırarak eve kadar girdiği belirtildi.
Birçok kez ölümün eşiğinden döndüklerini belirten Fatma Yıldız, çözüm bulmak için eşi ile birlikte yolun kenarına yaklaşık 1 metre genişliğinde kalın bir duvar ördü. Bu önlemle yetinmeyen Yıldız ailesi, bir de yol kenarında bulunan ağaca, "Sayın şoför canını ve aileni seviyorsan arabanı yavaş sür" yazılı bir tabela astı.
Her akşam evlerinin çatısına araba uçmaması için dua ederek uyuduklarını söyleyen Fatma Yıldız, şöyle konuştu: "Buraya çoğu sefer araba vurdu. Biz nereye başvurduysak bir türlü önlem alınmadı. Belediye bize çok az yardım etti. Burada defalarca arabalar bizim evimizin üstüne uçtu. Kamyon, otobüs bizim buraya uçtu. Burada duvar var defalarca buraya araçlar vurdu. Belki şoförler okur diye eşim buraya tabela yazıp koydu. Ama nerede, okuyan bile yok. Sanırsın ki burası E-5 karayoludur. Devlete de sesleniyorum,
büyük arabalar buradan geçmesin. Aşağı tarafta geçecek yolları var. Biz böyle önlem aldık ama kimse okumuyor. İnanın akşamleyin Kur'an-ı Kerim okuduktan sonra uyuyoruz."