Süslü Kadınlar adına “24 Eylül Pazar gününde, kenti egzoz kokusu yerine parfüm kokuları saracak” başlıklı bir açıklama yapan Bilge Özdemir, Türkiye genelinde 5. Ve Kdz. Ereğli’de de 3. Kez düzenlenen tur ile ilgili “Bu etkinlik, “Dünya Otomobilsiz Kentler Günü”, “Sürdürülebilir ve aktif ulaşım” konularına dikkat çekmek için bir farkındalık yaratmak, kadınların bisiklete binmesini teşvik etmek amacıyla gönüllü kadınlar tarafından hiçbir kurum ve kuruluşa bağlı olmadan düzenlenmektedir. “ dedi.

Bilge Özdemir, İlk defa İzmir de başlayan ve  bu yıl eş zamanlı olarak Türkiye’deki 50 şehirde birden gerçekleşecek turun, Kdz. Ereğli’de  Gazi Alemdar Müze  Gemisi önünden 16.30’da başlayacağına dikkat çekerken, şu bilgiyi paylaştı:

Bisikletlilerin yollardaki varlığını hatırlatmak, güvenli bisiklet yollarına olan ihtiyaca vurgu yapmak amacıyla gerçekleştirilen turda kadınlar şık kıyafetler ile bisiklete binerek Alemdar Gemisi Önünden İstasyon Caddesi ve Ofis Yolu arasında pedal çevirecek. Tur sonunda 17:30 da amfi tiyatro önünde de yaklaşık 1 saat sürecek bir müzik etkinliği yapılacak.

Yaklaşık 100 (beklenen sayı) kadar kadının katılması beklenen turda, herhangi bir gruba veya kuruluşa bağlı olmayan gönüllü kadınlar, gelin arabaları gibi süsledikleri bisikletleriyle kentin çehresini değiştirecek.