Bu haber kez okundu.

SÜT ÜRETİMİ DEĞERLENDİRİLDİ

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Zonguldak Bölge Müdürlüğü, “Süt ve Süt Ürünleri Üretimi/Nisan 2015” sonuçlarını açıkladı. TÜİK Zonguldak Bölge Müdürü Şeref Demirtaş, toplanan inek sütü miktarının Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,9 arttığını belirterek, “Nisan ayında ticari süt işletmeleri tarafından içme sütü üretimi 123 bin 230 ton olarak gerçekleşti ve bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2 artış gösterdi. İnek peyniri üretimi 52 bin 955 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3,3 arttı. Koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri ise 7 bin 889 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 55,3 artış gösterdi. Yoğurt üretimi 92 bin 702 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0,9 artış gösterdi. Ayran üretimi ise 54 bin 1 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,4 arttı. Nisan ayında ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü yağ oranı ortalama yüzde 3,5, protein oranı ise ortalama yüzde 3,2 olarak tespit edildi. Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış toplanan inek sütü miktarı Nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 0,2 azaldı. Takvim etkisinden arındırılmış toplanan inek sütü miktarı Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,9 arttı” dedi.

(Haber Merkezi)

Anahtar Kelimeler:
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Bunlar da Dikkatinizi Çekebilir

banner251

banner185


banner294