Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Zonguldak Bölge Müdürlüğü, “Süt ve Süt Ürünleri Üretimi/Kasım 2013” sonuçlarını açıkladı. TÜİK Bölge Müdürü Şeref Demirtaş, ticari süt işletmelerince Kasım ayında 610 bin 997 ton inek sütü toplandığını, toplanan inek sütü miktarının Kasım ayında, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 6,2 arttığını belirtti. Demirtaş, yaptığı yazılı açıklamada, “Kasım ayında ticari süt işletmeleri tarafından içme sütü üretimi 110 bin 736 ton olarak gerçekleşti ve bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 16,6 artış gösterdi. İnek peyniri üretimi 44 bin 915 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 10,7 arttı. Koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri ise 469 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 25,8 arttı. 
Yoğurt üretimi 83 bin 870 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre ypüzde 2,2 artış gösterdi. 
Ayran üretimi ise 46 bin 115 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde10,7 arttı. Ayrıca kaymak üretimi 2 bin 245 ton, koyulaştırılmış (konsantre) süt üretimi 340 ton, tam yağlı, yarım yağlı süt tozu ve kaymak tozu üretimi 2 bin 834 ton, yağsız süt tozu üretimi 3 bin 118 ton, tereyağı üretimi ise 3 bin 174 ton olarak gerçekleşti” dedi.