Uluslararası Sütçülük Federasyonu'nun 1956 yılında aldığı bir karar gereğince, 21 Mayıs günü Federasyona üye tüm ülkelerde "Dünya Süt Günü" olarak kutlanıyor.
Gökçebey İlçe Tarım Müdürlüğü de, ilçeye bağlı Hacımusa beldesindeki Herkime Rıfat Hayri Sin İlköğretim Okulu'nda dün öğrencilere bu konuları içeren bir seminer düzenleyerek minikleri bilgilendirdi. İlçe Tarım Müdürlüğünde görevli Veteriner Hekim Sevim Küçükbekir tarafından sunulan seminerde, gelişme çağında ve süt içmeye en çok ihtiyaçları oldukları dönemde sütle ilgili bilmedikleri birçok faydalı bilgiyi edinen meraklı minikler kafalarına takılan pek çok soruyu da sorarak konuya olan ilgilerini de gösterdiler.
Küçükbekir, konuşmasında şunları söyledi;
"Uzmanlara göre faydaları saymakla bitmeyen sütün veya sütten yapılan yiyeceklerin günde en az yarım litre tüketilmesi gerekir. Oysa ülkemizde yılda kişi başına toplam 24litre süt tüketiliyor. İşlenmiş ve paketlenmiş süt tüketimi ise kişi başına 11 litre düzeyinde bulunuyor. Avrupa ülkelerinin pek çoğunda sadece işlenmiş içme sütü tüketimi kişi başına yılda ortalama 94 litre düzeyinde. Bu yüzden 21 Mayıs'ın ülkemizde daha iyi anlaşılmasına ihtiyaç olduğu dikkat çekiyor. Bunun bilincinde olan Tarım ve Köyişleri Bakanlığı' da 21 Mayıs'ın içinde bulunduğu haftayı 'Süt Haftası' olarak ilan ederek faydalarının daha iyi anlaşılması için olumlu ve güzel bir adım attı.
Bu kapsamda ülke genelinde de-ğişik etkinliklerle süt ve sağlık konuları ilişkilendirilerek yazılı ve görsel olarak anlatılmaya çalışılıyor."