Alaplı Soysal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından ihtiyaç sahibi ailelere yönelik Ramazan ve bayram yardımları sürüyor.
Ramazan ayının başlamasından bu yana Alaplı ve köylerde yaşayan 837 ihtiyaç sahibi vatandaşlara 50 TL nakit yardım yapıldığı bildirildi.
Gerçekleştirilen yardımla ilgili bilgi veren Alaplı İlçe Kaymakamı Aydın Memük,  "İlçemiz ve köylerinde yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yönelik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak. Ramazan ayı başladığından bu güne kadar toplam 837 ihtiyaç sahibi vatandaşa 50'şer TL nakit yardımı yapıldı. Hedefimiz bizde kaydı bulunan bütün vatandaşlarımıza ulaşmak ve Ramazan Bayramı'na devlet olarak olsa bir nebze de katkıda bulunmaktır. Eğer şimdiye kadar bizde kayıtları bulunan ve müracaat etmemiş vatandaşlarımız varsa en kısa zamanda müracaatlarını yapsınlar ve bu nakit yardımından faydalansınlar" dedi.
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak yaptıkları kömür yardımlarının sona erdiğini belirten kaymakam Memük,"İlçemiz ve köylerde 1103 kişiye 800'er kilogram olmak üzere toplam 850 ton kömür dağıttık" dedi.