Alaplı Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) mütevelli heyeti seçimi yapıldı.
Alaplı Kaymakamlığı toplantı salonunda yapılan seçimde, Gürpınar Muhtarı Mehmet Sezer ve Gümeli Beldesi Merkez muhtarı Erdoğan Şen, muhtarların tamamının oyunu alarak Vakıf mütevelli heyetine seçildi.
Seçimin ardından konuşan Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, Vakıf üyeleri ile her hafta yapılan toplantıda vatandaşlardan araba ve ev alınması yönünde yardım talebi geldiğini söyledi. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarının kuruluş amacı muhtaç durumda olan insanlara yardım etmek olduğunu ifade eden Malğaç, şunları söyledi;
SYDV kuruluş amacı muhtaç durumda olan insanların belli bir destekle tekrar ayaklarının üzerine kalkabilecek insanların gerekli desteği sağlayarak onların hayata tutunmalarını sağlamaktır. Kendi imkanlarıyla sorunlarınızla baş edemeyecek insanların yardım etmeye amaç edinmiştir. Gelişen süreç içinde vatandaşların talepleri doğrultusunda görev alanı biraz fiili olarak genişletmiş bir çok konuda vatandaşlarımıza destek sağlamaya başlamıştır. Ancak tabi bu önü alınabilir bir gidişatta değildir. Vakfın imkanları çok geniş değil herkesine her istediğini verilebilecek bir imkanımız yok. Çok çeşitli talepler geliyor. Araba alınmasından evinin yapılmasına kadar, çocukların her türlü eğitim ihtiyaçlarını karşılamaya kadar birçok çeşitli talep geliyor. Bizim herkese yardım yapabilme gibi bir şansımız gücümüz yok.

-Köylerde elektrik sıkıntısı yaşıyoruz-
Muhtarların Enerjisa ile ilgi şikayetlerini dinleyen Malğaç, Enerjisa özel bir şirket bu işi ihaleyle almış anlaştığı şekilde hizmetini yapmaya çalıştığını düşünüyorum. Ancak enerji piyasasıyla aralarındaki anlaşma nedir. 2 ekip mi, 3 ekip mi, kar yağdığı zaman 10 ekiple mi hizmet vermek zorunda bunu bilmiyoruz.2-3 gün köyünde elektrik gelmeyen muhtarlar bize dilekçe ile başvurursa bizde bunu enerji piyasası düzenleme kuruluna sorarız. Bu işi denetleyen Devlet kurumuna böyle bir şikayet var. Şirketin yapması gerekenler nelerdir diye sorabiliriz. Onlarda ilgi firmayı denetlerler. PTT müdürlüğümüzde personel sıkıntısı var. Bunu biliyoruz. Bunu düzenlenmesi için Müdürümüzde gerekli çalışmaları yapıyor. Özellikle köy muhtarlarıma yılda 2 kez su depolarını temizlemelerini istiyorum. Ve düzenli olanakta klorlama yapmalarını tavsiye ediyorum. Köylerden alınan su numunelerinde 2 köy hariç diğer 47 köyün su numuneleri düşük oranda kirli çıktı. Klorlama yapıldığı zaman bu kirlilik kalkacaktır.
Toplantıya, Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Emre Balci, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş, İlçe Nüfus Müdürü Halil İpek, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Dursun Uzar, Özel İdare Müdürü Şaban Emiroğlu, Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Gamze Oynar, SYDV Müdürü Bülent Güner, PTT müdürü Celal Celik, İl genel Meclis üyeleri ve köy muhtarları katıldı.