Posbıyık başkanlığında Ekim ayının ikinci meclis toplantısını gerçekleştiren Ereğli Belediye Meclisinde gelir tarifesinde ilave yapılması görüşülürken terminal çıkış ücretlerinin taban fiyatı da belirlendi.

Ereğli Belediye Meclisi Ekim ayı ikinci toplantısını Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonunda Halil Posbıyık başkanlığında gerçekleştirdi. Meclisin gündeminde ise bir önceki oturuma ait kararların okunması, gelir tarifesine ilave yapılması, belediyeye ait 3 adet aracın hurdaya ayrılması, ünvan ve derece değişikliğinin yapılması, termi nale ilişkin ücret tarifesinin belirlenmesi, Kestaneci mahallesi parsel 77'de kayıtlı alanın görüşülmesi, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün görev çalışma yönetmeliği, Batı Karadeniz Kalkınma Birliği Tüzüğüne ait komisyon raporunun görü şülmesi, belediyeye ait kasko ödeme-lerin hukuk işlerinin raporunun görüşül-mesi vardı.

İSTEĞE BAĞLI
Bir önceki oturuma ait karar özetinin okunmasının ardından gelir tarifesine yapılan ilave mecliste görüşülerek karara bağlandı. Buna göre Sevgi, Barış, Dostluk Düğün salonu 2009 yılı gelir tarifesi hala yürürlükte bulunduğu, yürürlükte bulunan gelir tarifesine ilave olarak hafta sonu ve hafta içi gündüz ve gece yapılacak düğünlerde düğün sahibinin talebi olması halinde örtü bedeli olarak 100 TL, giydirme bedeli olarak 400 TL ücret alınması meclis üye-lerinin kabul oyları ile yürürlüğe sokuldu.

3 ARAÇ HURDAYA AYRILDI
Ereğli Belediyesi Fen İşlerinden 2 ve cenaze hizmetlerindeki 1 cenaze aracının s-ürelerini doldurdukları ve sürekli arızalandıkları gerekçesi ile hurdaya ayrılmasının ardından unvan ve derece değişikliğinin yapılması görüşüldü. Terminal'deki ücret tarifesi resmi gazetede yayınlanan Terminal yönetmeliğinin 38. maddesine göre uygulandığı, Ulaştırma Bakanlığın karayolu taşımacılığında kullanılan terminallere ilişkin taban ücret tarifesi resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdiği, Terminal çıkış ücretlerinin taban ücret tarifesine uygun olarak alınabilmesi için taban ücret oranı belirlendi. Buna göre yüzde 50'sinin uygulanması oy birliği ile kabul edildi. Ereğli Belediye Meclisi Kasım ayı olağan toplantısını ise 4 Kasım 2009 tarihinde gerçekleştirecek.