Ereğlili Hakan Baycık’ın Onursal ve yine Erdemir’in emekçilerinden Murat Çatalcam’ın de Genel Başkan olduğu kısa adı TEK-DER olan Teknikerler ve Yüksek Teknikerler Derneği’nin Kdz. Ereğli Şube Başkanı 25 yaşındaki Yasin Bozlar. Ayşe Altun, Damla Türkoğlu, Gökhan Atalar ve Tahsin Aydın ile birlikte TEK-DER şube yönetiminde göreve geldiklerini belirtti.

Gazeteni z Ereğli Önder’e arkadaşları ile birlikte gelen ve muhabirlerimizden Eyüp Bektaş ile bir süre görüşen Yasin Bozlar, “Ben de Kandilliliyim abi. Cengiz Bozlar’ın oğlu, sizin Fiske diye bildiğiniz Mustafa Bozlar’ın yeğeniyim” diye kendini tanıttı.

Bozlar, “Tabela derneği olmayacağız” gibi çok iddialı bir söz ile açıklamalarına başladı. Her meslek grubundan meslektaşlarına önem vererek örgütlenme çalışmaları yürüttüklerini ve birinci amaçlarının mesleki hak ve hukuklarını korumak ve savunmak olduğuna vurgu yapan Bozlar, sözlerine şöyle devam etti:

“Meslektaşlarımızın istihdamına yardımcı olmaya çabalıyoruz. OSB başta olmak üzere, belediye ve TSO tarzındaki kuruluşlarla bölgemiz için düşünülen ve gerçekleştirilmesi istenen projelerde yer almak istiyoruz. Bu isteğimizin talebinde herhangi bir karşılık beklemek de yok!”

TEK-DER üyelerinin mesleki donanımlarını artıracak etkinliklerin hazırlığını da atölyeler kuraram yaptıklarını kaydeden Yasin Bozlar, Kandilli’de 2 dönümlük bir arazide  inovasyon merkezi kurmak için belediyeden yer tahsisi yapılmasını istediklerini, bu tahsis gerçekleştiğinde AB  fonları ve BAKKA’ya proje sunarak inşaatına başlayacaklarını da söyledi.