Batı Karadeniz Bölgesi'nin en önemli ulaşım merkezlerinden birisi olan Zonguldak Havaalanı'nın yerini gösteren hiç bir tabelanın olmaması tepkilere neden oldu.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın önemle üzerinde durduğu ve Batı Karadeniz Bölgesi'ne ekonomik canlılık getirecek Filyos Projesi için en önemli ulaşım merkezi olan havaalanı görmezlikten geliniyor. Batı Karadeniz Bölgesi'nin ulaşım yönünden önemli merkezi olan ve ulaşımında kolaylık sağlayan uluslararası özelliğe sahip havaalanı için karayollarında tabela olmaması tepkilere neden oluyor. Bartın'a ve Karabük'e gelen yerli ve yabancı turistler havaalanı olduğunu ancak yerinin gösterilmediğinden şikayetçi oluyor. Bartın'ın tarihi ve turistlik mekanlarından olan Amasra ilçesi ile 56 kilometrelik sahil şeridine tatil için gelen yerli ve yabancı turistler Bartın sınırları içinde hiç bir havaalanı gösteren tabela olmadığını dile getirdi. Zonguldak Havaalanının en çok Bartın'a yakın olduğunu belirten ve Almanya ile Avusturya'dan domuz avı için Bartın'a gelen turistler, "Havaalanı var, ama yerini bilen yok. Sanki hayalet bir havaalanı. İnsanlar havaalanının önemini çok iyi bilmelidir. Biz buraya çok uzaklardan geliyoruz ve havaalanı olduğu için gelip avlanıyoruz. Buraya gelmek için İstanbul veya Ankara'ya uçakla inmek bize ölüm geliyor. Mesafe kısaldı. Ama bizim gösterdiğimiz özeni yetkililer göstermemiş. Karayolları mutlaka tabelalar ile havaalanının yerini göstermelidir. Havaalanı için başka tanıtıcı çalışmalar da mutlaka yapılmalıdır" dedi.
Havaalanına yakınlığı ile bilinen Bartın'da karayollarında havaalanının gösterilmemesi gibi Karabük'te de havaalanı ile ilgili hiç bir çalışma olmaması tepkilere neden oluyor. Bölgenin tanıtımı için önem arz eden havaalanı için vatandaşlar bir an önce bu tür aksaklıkların giderilmesini istiyor.