HAS Parti Zonguldak 1. sıra adayı Ahmet Gül, seçim çalışmalarını ve Zonguldak’ın durumu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Emeğin kentinin emekli kentine dönüştüğünü söyleyen Ahmet Gül, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Demir’in, “TTK geliştirilmez, güçlendirilmez ise dışarıdan kömür alınacak bu da Zonguldak’ı tamamen karanlığa gömecek” sözünün de çok acı bir gerçek olduğunu vurguladı. Gazeteniz Önder’in merkez bürosunu ziyaret eden Ahmet Gül, partisinin seçim çalışmaları ile ilgili de bilgiler aktardı, hedeflerini açıkladı. TTK’nın durumu tersaneler bölgesinin sıkıntılarını seçim çalışmalarına girdiğinde daha net gördüğünü ve tablonun çok kötü olduğunu da belirten milletvekili adayı Ahmet Gül şu açıklamaları yaptı.

ALTERNATİF OLARAK KURULDU
Genel Başkanımız Numan Kurtulmuş, çok yetenekli, Türkiye için çok iyi yetişmiş kişi. İktisat profesörü, öğrenci yetiştirmekte hayatını geçirmiş, kendisi projeleri olan, ülkeye katkısı olan katkı vermek isteyen kişi, biz Türkiye’de AKP’nin alternatifi olmadığı görüldü ve bu alternatifsizlik Numan Bey ve arkadaşları tarafından kurulan parti ile yegane alternatifi olarak kurulduk. 81 İl’de seçimlere giriyoruz, 900 ilçede teşkilatları kurduk. Milletimize hizmete hazır haldeyiz. Adayların tanıtım töreni vardı, coşku çok fazla idi. Seçim beyannamesi açıklandı, güzel üslup ile yeni ufuklar ön gören seçim beyannamesi. Eski siyaseti tamamen red ediyoruz, yeni siyaset diyoruz. Lidere değil insanlara odaklı bir siyaset. Halkın katılımının sağlanmasını istiyoruz. Tüm partilerin kayıtlı olduğu ön seçim yapılacak. İnsanların istediği gönlüne hitap edebilen ve o yörenin sevilen sayılan, yöreye hizmet edebileceği insanların siyaset yapmasını istiyoruz. İl meclisleri kuracağız, belediye ve il genel meclisini kaldırıp, İl Meclisleri kurulacak. İki başlı olmayacak tümünü belediyeyi ve diğer kuruluşları kapsayacak İl Meclisleri kurulacak.

BOŞANMA-EVLENME
ORANLARI ORTADA…
Anayasa değişikliği, millet meclisi karar vermeyecek tüm Türkiye’de sivil toplum örgütlerinin katılımı ile danışma meclisi niteliğinde sadece anayasayı değiştirecek bir meclis kurulacak. Meclis çalışmasını yapacak anayasa değişikliği gündeme gelecek, YÖK’ü kaldıracağız, yüzde 10 barajı indireceğiz. Ailelerin yeniden güç kazanması için aile meclisleri olacak. Boşanma oranı evlenme oranından çok daha fazla, demek ki bir yerde bir sıkıntı var. İnsanların parçalanmasını yok olmasını önleyici tedbirler alınacak. Taşeronluk sistemini kaldıracağız, insanların bizzat katkısı ile bir sistem getirilecek. Genç insanlara balık yemeyi değil balık tutmayı öğreteceğiz.

EMEKLİ KENTİ ZONGULDAK
Zonguldak’ı bilen Zonguldak’ta çalışan bir kişi olarak, hemşehrilerimle devamlı ilişkilerini eskiden emeğin kentiydi şimdi de emeklilerin kenti oldu. Ne yapacağız bu Zonguldak’ı emekli bende emekliyim, emekli olmak kötü bir şey değil, emekli insanlar hizmetlerini tamamladılar, layık olduğu şekilde verdikleri hizmetin karşılığını emekli olarak geçiriyorlar. Zonguldak bir sanayi kentiydi, Zonguldak’ta TTK’da 65 bin işçi vardı. Yan sanayileri vardı, seçim çalışmalarına gelince çok korkunç bir tablo ile karşılaştım. Kdz.Ereğli’deki tersanelerde 7 Bin kişi çalışırken 1 bin kişinin altına inmiş. Gençlerin yeniden topluma kazandırmak, yeniden onlara istihdam sağlamak için projelerimiz var. Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası’na Kemal Kılıçdaroğlu ziyaretinde, “Eğer bizim Zonguldak’taki TTK geliştirilmez, güçlendirilmez ise dışarıdan kömür alınacak bu da Zonguldak’ı tamamen karanlığa gömecek” diye bir ifadesi var bu çok acıdır. Eğitim ve öğretimde meslek eğitimini ön plana çıkartacağız. Bir kere üniversitelerin önündeki yığılmaları önleyeceğiz. Zonguldak’ın ve Türkiye’nin ara elemana olan ihtiyacını gidermek için ön plana çıkartacağız. Endüstri Meslek Lisesinden mezun olan öğrencilerimizi işe almıyorlar, işi bilmiyor diyor onun için meslek eğitimini ilköğretiminin 1. kademesinden sonra başlatacağız. 15 Yaşına gelen bir öğrenciyi bir atölyeye sokamazsınız. İlköğretim 1. kademesini bitirdikten sonra okullarda öğretmenlerinin gözlemleri sonucunda onun üniversiteye mi orta öğretime mi gideceğinin raporu verilecek. Eğitimi ve öğretimi de yeniden düzenleyeceğiz.

AHMET GÜL KİMDİR?
Milli Eğitim Bakanlığında 37 yıl hizmet ettikten sonra en son 15 senemi Genel Müdür olarak yaptım. Numan Bey’in parti kurma çalışmalarında teklifi ile emekli oldum, parti kurucusu oldum. Daha sonra da büyük kongrede danışman meclisi üyeliğine seçildim. Şimdi de partimizin Zonguldak’tan birinci sıra milletvekili adayı olarak Zonguldak’ın karşısındayız. Ben Zonguldaklıyım, ilköğretimimi Zonguldak’ta tamamladım. Çelikel Lisesinde 7 senedir öğretmenlik yaptım. Bakanlık merkezi teşkilatına atandım, şube müdürlüğü, daire başkanlığı, genel başkan yardımcılığı, talim terbiye kurulu üye ve başkan yardımcılığı, din öğretimi, özel eğitim genel müdürlüğünde genel müdür olarak görev yaptım. 37 Yıl sonunda emekli olup siyasete girdim. Babam 1977 yılında Adalet Partisi Zonguldak Milletvekilliği yaptı, kardeşim DYP İl Başkanlığı yaptım. Demek ki genlerimizde var ki emeklilikten sonra siyasete girdik.