Çaycuma Belediye Meclisi, Haziran ayı toplantısını yaptı. Belediye Meclis Salonu'nda Belediye Başkanı Mithat Gülşen başkanlığında yapılan toplantıya, Meclis üyeleri, daire müdürleri, amirleri ve siyasi parti temsilcileri katıldı. Saygı duruşunun ardından gündemdeki maddeler bir bir görüşüldü.
Valilik Makamı İl Mahalli İdareler Müdürlüğü'nün yazıları doğrultusunda Veli Köyü Merkez Mahalle, Şahnalar Mahallesi, Karalar Mahallesi, Saraçlar Mahallesi ile Yakademirciler Köyü Sofular Mahallelerinin belediye sınırlarına katılması görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. İlçenin Çay Mahallesi eski Devlet Hastanesi yanında bulunan mülkiyeti belediyeye ait taşınmaz üzerine yap-işlet-devret modeli ile katlı otopark yapılması ve bu konuda Belediye Encümeni'ne yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi.
İlçenin İstasyon Mahallesi'nde kain 22 parselde kayıtlı taşınmazın 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu uyarınca ihale ile satılması ve satış işlemlerinin yürütülmesi için Encümen'e yetki verilmesi oy çokluğu ile kabul edildi. Özeleştirme Yüksek Kurulu'nun belediyeye devir edilen Sosyal Tesisler Alanı'nda plan tadilatı incelenmek üzere oy birliği ile İmar Komisyonu'na havale edildi. Kent Konseyi'ne, Belediye Meclisi'ni temsilen Elif Okur Türkan, Yasemin Yamak, Onur Yiğit ve Mustafa Topçu oy birliği ile seçildi.
Katı atık toplama, taşıma ve bertaraf tarifesinin oluşturulması talebi incelenmek üzere oy birliği ile Plan Bütçe Komisyonu'na gönderildi.
Belediye Başkanı Mithat Gülşen, katılımcılara teşekkür ederek, Temmuz ayı toplantısının 2 Temmuz 2009 Perşembe günü saat 19.00'da yapılması karar altına alınarak toplantı sona erdi.