Zonguldak Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu”nun 13. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Kongrede mevcut başkan Tahir Buyurucu güven tazeledi.
Zonguldak Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu”nun 13. Olağan Genel Kurulu Genel Maden İşçileri Sendikası'nda yapıldı. Kongreye, Ticaret Sanayi Odası Başkanı Salih Demir, Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Hüseyin Özdemir, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, Türk Kızılay Derneği Zonguldak Şube Başkanı Nihat Aygün, Genç Girişimciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Harun Demir, TFFHDG Zonguldak Şubesi Başkanı Serdar Yılmaz, amatör spor kulüplerinin yöneticileri ve üyeler katıldı. İki listenin yarıştığı kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Kongrede divan başkanı Ahmet Naci Püren seçilirken Paşa Hazır Tahsin Küçük Necmi Öküz'de divan üyeliğine seçildi. Kongrede, gelir gider raporu, denetleme raporu, tahmini bütçe okunarak oy çokluğuyla kabul edildi. ASKF Başkan adayı Ömer Rakanoğlu, “Öncelikle 5 yıl önce bıraktığım ASKF'ye değinmek istiyorum. Çünkü nereden nereye geldiğini görelim. Bıraktığım tabloda 128 tane kulüp vardı. Şimdiki tabloda ise 80 kulüp kalmış. Zonguldak'ımızı Türkiye Şampiyonasında temsil edecek kulüp sayısı 4'dü, bugün ise 2. Benim zamanımda Zonguldak'ta ki amatör sahalar hepsi ASKF'nin kontrolü altında, ASKF'nin görevlendireceği kişiler tarafından yapılan ve sizlerin eviniz gibi rahat edebileceğiniz sahalardı. Bordroları ASKF yapıyordu, sahalarla ilgili hiçbir problemimiz yok, çünkü ASKF yok. 3. Lig terfi müsabakaları vardı her yıl Türkiye'den gelip ses getiriyordu. Bu sene müsabakaları bırakın Zonguldak'ta ki kulüplerimiz Samsun ve Çoruma gidiyor, Zonguldak ASKF Başkanı ise İsviçre'ye gidiyor. Ankara'da Zonguldak vardı, ama bugün Ankara'da sadece ASKF Başkanı var. Yani Zonguldak Ankara'da temsil edilemiyor. Edilemediğimiz takdirde Ankara'nın nimetlerini Zonguldak'a alma şansımız olmuyor. Benim dönemimde amatör karmalarımız vardı. Özel idarelerden yardım alıyorduk, spor totodan yardım alıyorduk. Hatta gençlik ve spor genel müdürlüğünden para alıyorduk. Ama bugün Zonguldak'a gelen Valiyi bir defa ASKF ziyaret etmedi. Zonguldak'ta bizim zamanımızda Fener Sahası elimizden alınıyordu. Şuanda Zonguldak'ta Site'de ki sahamız ve kapalı spor salonumuz elimizden alındı, hastane yapıyorlar. Ama Zonguldak ASKF bunun hakkında basına bir tane beyanat verdi mi. Alternatif istedi mi? Tepki gösterecek cesaretleri yok. İnşallah ben ve arkadaşlarım yönetime geldiğimiz takdirde önce spor kulüplerinin hepsine eşit davranacağız. Silere hizmeti vereceğiz Internet sitesini açacağız, Zonguldak'ta 6 ayda bir başkanlar kurulu yapacağız” dedi.
Ömer Rakanoğlu'nun ardından mevcut Başkan Tahir Buyurucu konuşma yaptı. Başkan Buyurucu eleştirilere cevap verdi. Buyurucu, “Biz ASKF'ye içini yaptık ama ASKF'nin kasasından bir kuruş çıkmadan aldık. Sporseverlerin desteğiyle aldık. Ben milli maçta dışarı gittim. Demek ki çalışmışım ki beni İsviçre maçlarına yolladılar. Ben orada sizleri temsil ettim. Neden o kadar ASKF başkanı varken Zonguldak'tan beni çağırdılar. Özel idareden yardım aldık. 13 bin TL bir yardım aldık. Şuanda o para duruyor. Kim gelirse o dağıtacak. 'Binanın içi düzeltildi' dediler. Biz Vali Bey ile bir binada anlaştık. 'Bina tarihi bina bir çivi çakamazsınız' diyorlar. Bizde pahalı oluyor diye vazgeçtik. Biz bölge müdürlüğü alalım diye uğraştık. 'Profesyonel ligde hangi takımınız var' diyorlar. Site sahası devam ediyor, orası il müdürlüğünün malı. Hastaneyi arka tarafına yapıyorlar, yanlış biliyorlar. Kendi kulübünde iki oyuncusunun adını bana söylesin bravo derim. Görev süremiz içerisinde spora katkı sağlayamaya çalıştık. Kozlu ve Kilimli sahalarına gerekli girişimler yapılarak sentetik saha olarak harekete geçirmeyi düşünüyoruz. Yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde ilimize kazandırdıklarımız bunlar. Ekonomileri el vermeyen kulüplerimizden ASKF'ye katılım paylarını almadık. Yapamadıklarımızda oldu. Bunlardan dersler çıkardık. Eğer sizlerinde desteğinizle tekrar göreve gelirsek sizlere daha iyi hizmet etmeyi vaat ediyoruz” diye konuştu.
Konuşmaların ardından oylamaya geçilirken, 269 oyun 130'unu alan Tahir Buyurucu yeniden başkan oldu. Ömer Rakanoğlu ise, 269 oyun 92'sini aldı.
Yapılan kongrede, Tahir Buyurucu ASKF Genel Başkanı, Naim Acar Genel Sekreter olurken, Kemal Demir, Dr. Recep Erdoğan, Tuncay Yılmaz, Yusuf Çetin, Hasan Arslan, Cengiz Bank, Sabahattin Tokgöz, Metin Malkoç, Kaya Gün, Ali Bayrak, Rıza Akçay, Metin Mert, Erhan Genç, Kazım Kefeli, İlhan Özkara, Doğan Tibet, İsmet Uzun yönetim kuruluna seçildi.